Η σημερινή μαζικότατη πανεκπαιδευτική πορεία, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στο αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Σε Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Χανιά, Πάτρα κλπ, χιλιάδες κόσμος κατέβηκε να διαδηλώσει ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων φέρνει ελάχιστη βάση εισαγωγής, μπάτσους στις σχολές, πειθαρχικά και διαγραφές για τους/τις φοιτητές/τριες. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι,  σωματεία εκπαιδευτικών και συμβούλια μαθητών και μαθητριών κατέκλυσαν τους δρόμους, δίνοντας μία σαφή απάντηση στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης.  Οι κινητοποιήσεις, κυρίως, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης δέχθηκαν άγρια καταστολή, με αποτέλεσμα 52 προσαγωγές αγωνιστών/τριών οι οποίες απειλούνται με συλλήψεις.

Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση παλεύει να μονιμοποιήσει την τρομοκρατία εντός των πανεπιστημίων. Μετατρέποντας την πανδημία σε ευκαιρία, είναι αποφασισμένη να περάσει  ό,τι πιο αντιδραστικό μπορεί και να επιβάλει το δόγμα “νόμος και τάξη” αφήνοντας  αμολυτά τα τάγματα εφόδου του Χρυσοχοϊδη να ανοίγουν τα κεφάλια και να ποτίζουν με χημικά το φοιτητικό κίνημα. Ωστώσο, αποτελεί τεράστιο πλήγμα για το κράτος, πως εδώ και περίπου ένα μήνα, παρά τις απαγορεύσεις, την καταστολή και την τρομοκρατία, το εκπαιδευτικό σώμα διαδηλώνει ακούραστα και με παλμό, απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. Και θα συνεχίσει εώς ότου αυτό το νομοσχέδιο να ανατραπεί!

Ως κλαδική εκπαίδευσης της Α.Π.Ροσινάντε δείχνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη στους/τις συμφοιτητές/τριες μας που σήμερα ήταν στο δρόμο και προσάχθηκαν γι’ αυτήν την επιλογή τους. Στεκόμαστε απέναντι στις διώξεις που δέχονται.

– Φασίστα Σκουπίδι Χρυσοχοϊδη το νομοσχέδιο δεν θα περάσει

-Να αφεθούν ελεύθεροι/ες όλοι/ες οι προσαχθέντες/ισσες, χωρίς καμία δίωξη.

-Αλληλεγγύη στους/τις προσαχθέντες/ίσσες.

-Ούτε σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία.

-Κανένα όριο φοίτησης, καμία βάση εισαγωγής.

-Ενάντια στα face control και στην εγκατάσταση καμερών στις σχολές.

-Κάτω τα πειθαρχικά.

-Καμία διαγραφή φοιτητή/τριας

-Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ.

-Μηδενική ανοχή στο αστυνομικό κράτος.

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΚλαδική Εκπαίδευσης
Η σημερινή μαζικότατη πανεκπαιδευτική πορεία, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στο αντιδραστικό νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Σε Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Χανιά, Πάτρα κλπ, χιλιάδες κόσμος κατέβηκε να διαδηλώσει ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων φέρνει ελάχιστη βάση εισαγωγής, μπάτσους στις σχολές, πειθαρχικά και διαγραφές για τους/τις φοιτητές/τριες. Οι Φοιτητικοί...