Ο μισογυνισμός, η βία της αστυνομίας και οι εργασιακές συνθήκες των γυναικών στον επισιτισμό είναι οι υπεύθυνοι για την κακοποίηση της σερβιτόρας από υπαστυνόμο της ΕΛ.ΑΣ. Ο τελευταίος επέβαλε τις σεξουαλικές του ορέξεις σε εργαζόμενη σε καφέ εν ώρα εργασίας της και καθώς η κοπέλα αντιστεκόταν εκείνος άρχισε να την ξυλοκοπεί μέχρι που παρενέβησαν μάρτυρες, κάλεσαν την αστυνομία και απαίτησαν την σύλληψη του.

Κατανοούμε ότι ο σεξισμός έχει πολλά πρόσωπα αφού συνδέεται συχνά με διαφορετικά είδη βίας. Η βία της αστυνομίας, οι εργασιακές συνθήκες των γυναικών κάτω από το τουριστικό και επισιτιστικό κεφάλαιο αποτελούν αναμφισβήτητα παράγοντες της κακοποίησης της σερβιτόρας από τον υπαστυνόμο.

Στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού, ο σεξισμός μαστίζει τις γυναίκες. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών στελεχώνουν τα μαγαζιά τους κατά βάση με γυναίκες ώστε «να τραβάνε κόσμο» και να «ομορφαίνουν τον χώρο», μετατρέποντας μας σε αντικείμενα διακόσμησης. Οι απαιτήσεις τους για την συμπεριφορά και την παρουσία των εργαζόμενων γυναικών, όπως να ντύνονται όπως θέλουν εκείνοι, να λένε ναι σε κάθε παράλογη απαίτηση πελατών γιατί «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», να υπομένουν σεξιστικά σχόλια και συμπεριφορές γιατί δεν μπορούν να διώχνουν πελάτες, πόσω μάλλον θαμώνες που αφήνουν λεφτά, ανοίγουν διάπλατα την πόρτα στον σεξισμό και στην επιβολή.

Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε πλευρά του σεξισμού και σε κάθε βία με την οποία συνδέεται. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην σερβιτόρα που εν ώρα εργασίας παρενοχλήθηκε σεξουαλικά και ξυλοκοπήθηκε και φωνάζουμε μαζί της ότι το όχι σημαίνει όχι. Για εμάς η εργοδοσία έχει ευθύνη να προστατεύει τις εργαζόμενες από σεξιστικές επιθέσεις και συμπεριφορές. Όσο για την αστυνομική αυθαιρεσία δεν μας κάνει εντύπωση, αν δεν είναι άμεσα βίαιη προς τους καταπιεσμένους αψηφά τα περιστατικά βίας απέναντι τους.

-Άμεση δικαίωση της σερβιτόρας, καμία κάλυψη του κακοποιού από την αστυνομία.
-Πλήρης προστασία των εργαζόμενων γυναικών από σεξιστικές επιθέσες, μηδενική ανοχή σε σεξιστικές εργασιακές συνθήκες.
-Το όχι σημαίνει όχι.

https://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-1024x786.pnghttps://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-300x300.pngRocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Ο μισογυνισμός, η βία της αστυνομίας και οι εργασιακές συνθήκες των γυναικών στον επισιτισμό είναι οι υπεύθυνοι για την κακοποίηση της σερβιτόρας από υπαστυνόμο της ΕΛ.ΑΣ. Ο τελευταίος επέβαλε τις σεξουαλικές του ορέξεις σε εργαζόμενη σε καφέ εν ώρα εργασίας της και καθώς η κοπέλα αντιστεκόταν εκείνος άρχισε να...