Σήμερα μετά από μακροχρόνιους αγώνες των τρανς ατόμων, τα νομικά τους στοιχεία θα αντιστοιχούν στο φύλο με το οποίο  αυτοπροσδιορίζονται. Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα κανονικοποίησης της νομοθεσίας, που όλα αυτά τα χρόνια καταδείκνυε μόνο τρανσφοβικές πρακτικές αναπαράγωντας ρατσιστικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις. Αυτό το σχέδιο νόμου που μπορεί να φαντάζεται αυτονόητο για τους υπόλοιπους ανθρώπους, για τους/ις τρανς δεν ήταν ποτέ, καθώς η νομοθεσία ύψωνε μόνο εμπόδια στην καθημερινότητά τους. Πώς θα φανταζόταν κανείς την ζωή του αν τα στοιχεία στην ταυτότητα του ή οποιοδήποτε νομικό έγγραφο δεν συνάδουν με τον αυτοπροσδιορισμό του, δεδομένου ενός ρατσιστικού και βίαιου περιβάλλοντος;

Είναι δύσκολο για οποι@ν δεν το έχει αντιμετωπίσει, να φανταστεί πως είναι να έχεις πρόβλημα σε κάθε γραφειοκρατική διαδικασία άρα και σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία, σε θέματα εργασίας ή μετάβασης στο εξωτερικό, οπουδήποτε δηλαδή πρέπει να επικυρωθούν τα νομικά στοιχεία. Γι’ αυτό και μόνο, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ασφαλώς, ξεκαθαρίζεται από την τρανς κοινότητα ότι δεν είναι το τέλος του αγώνα της, ακριβώς επειδή το νομοσχέδιο έχει πάρα πολλές θεμελιώδεις ελλείψεις. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία παραμένει δικαστική/ ιατρική και θέτει κριτήρια σχετιζόμενα με την εξωτερική εμφάνιση του ατόμου, το νομοσχέδιο δεν καλύπτει τα έγγαμα άτομα, τους μετανάστες και τις μετανάστριες όπως και τους/ις πρόσφυγες, οι τρανς που έχουν παιδιά δεν μπορούν να αιτηθούν την αλλαγή του πιστοποιητικού γεννήσεως των παιδιών τους. Ακόμη, θέτει ηλικιακά όρια μέχρι τα 17 ενώ πολλοί γονείς έχουν εκφράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και oι ανήλικοι μικρότερων ηλικιών ενώ παράλληλα η αποϊατρικοποιήση δεν είναι καθολική καθώς τα άτομα 17 και 18 ετών περνάνε από την έγκριση ειδικών ψυχικής υγείας.

Εμείς από την θέση μας είμαστε αλληλέγγυοι/ες σε κάθε αγώνα κάθε κοινωνικής ομάδας που καταπιέζεται διπλά από τον καπιταλισμό, τόσο σε επίπεδο αναπαραγωγής και διαιώνισης αυτής της καταπίεσης από τον οικονομικό εκβιασμό του Κεφαλαίου όσο και σε επίπεδο κοινωνικού και θεσμικού ρατσισμού. Στεκόμαστε στο πλάι κάθε ανθρώπου που βάζει εμπόδιο στην περιθωριοποίηση του και καθιστά την ορατότητα και την αξιοπρέπεια του ως αρχή στον αγώνα του. Τα ταυτοτικά κινήματα αποτελούν ταξικές ταυτότητες και δομούνται αντιτιθέμενα στον αυξανόμενο αυταρχισμό του καπιταλισμού και γι’ αυτό το λόγω είναι οργανικά δεμένα με κάθε προσπάθεια της κοινωνίας να ξεπεράσει την συνθήκη των εκμεταλλευτών και των εκμεταλλευόμενων.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει την συγκέντρωση που έχει καλέσει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών και η Colour Youth, Κοινότητα Lgbt νέων Αθήνας στο Σύνταγμα στις 17:00. Για την οριστική καταστροφή κάθε ίχνους ρατσισμού, σεξισμού, τρανσφοβίας και ομοφοβίας.

-Αλληλεγγύη στο ΛΟΑΤ κίνημα.
-Ικανοποίηση όλων των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων.

RocinanteΑνακοινώσεις
Σήμερα μετά από μακροχρόνιους αγώνες των τρανς ατόμων, τα νομικά τους στοιχεία θα αντιστοιχούν στο φύλο με το οποίο  αυτοπροσδιορίζονται. Πρόκειται για ένα πρώτο βήμα κανονικοποίησης της νομοθεσίας, που όλα αυτά τα χρόνια καταδείκνυε μόνο τρανσφοβικές πρακτικές αναπαράγωντας ρατσιστικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις. Αυτό το σχέδιο νόμου που μπορεί να φαντάζεται αυτονόητο για τους...