Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Ερυθρού Σταυρού, του Χαμόγελου του Παιδιού, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, της Google Map και της Αγγελικής Νικολούλη, και ακριβώς τη στιγμή που είχαν αρχίσει να χάνονται όλες οι ελπίδες, ανεβρέθη η ΓΣΕΕ.

Για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός , οι συγγενείς και οι φίλοι, προκήρυξαν 24ωρη surprise γενική απεργία για τις 27 Νοέμβρη, ώστε η εργατική τάξη να έχει την ευκαιρία να βγει στον δρόμο και να ξεσκάσει από τα προβλήματά της. Μάλιστα, για να μην ταλαιπωρηθεί κανείς, απέκλεισαν αμέσως κάθε πιθανότητα να προετοιμαστεί η απεργία μέσα στους χώρους δουλειάς, να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές, να γίνουν γενικές συνελεύσεις, να αναζητηθεί η επαφή με τους άνεργους συναδέλφους στις γειτονιές και τις τοπικές πρωτοβουλίες ή να συνδεθεί η απεργία καθ’ οιονδήποτε τρόπο με αγώνες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή, στους εργασιακούς χώρους, τα σχολεία ή τα πανεπιστήμια ή με πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την καταστολή .

Ετσι κι αλλιώς, έχει περάσει καιρός από τότε που οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι πίστευαν στα σοβαρά ότι η βελτίωση της ζωής τους, κι ακόμα περισσότερο η ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας μπορεί να έλθει μέσα από τη δράση των τερατόμορφων (μισοί άνθρωποι – μισοί καρέκλες) γραφειοκρατών του κρατικού συνδικαλισμού.  Η απαξίωση και η άρση εμπιστοσύνης στη ΓΣΕΕ είναι τέτοια, ώστε στην πραγματικότητα η ψοφοδεής δομή της δεν αποτελεί καν εμπόδιο στην ανάδειξη ενός διαφορετικού συνδικαλισμού, συνδεδεμένου με τις ανάγκες και τα συμφέροντα της τάξης που θα οργανώσει την εργατική αντιπαράταξη στη σημερινή επέλαση του Κεφαλαίου

Ζητούμενο της περιόδου δεν είναι άλλο από το να παλέψουμε για έναν τέτοιο συνδικαλισμό. Έναν συνδικαλισμό ανεξάρτητο από το Κράτος και το Κεφάλαιο, εχθρικό προς τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό, τις φαντασιώσεις και τις αυταπάτες του, ξένο προς τη λογική της ανάθεσης, οριζόντιο, αντικαπιταλιστικό και επαναστατικό. Έναν συνδικαλισμό που θα παλεύει για την όξυνση και όχι την καταστολή της λαϊκής οργής, θα οργανώνει και θα ομοσπονδοποιεί τις εργατικές διεκδικήσεις και θα είναι φορέας και πομπός της κοινωνικής ζωτικότητας.

Έναν τέτοιο συνδικαλισμό πρέπει να αρχίζουμε να χτίζουμε, από σήμερα κιόλας, μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απεργιακές επιτροπές, τα αμφιθέατρα, τον δρόμο και κάθε πεδίο κοινωνικής κίνησης. Έναν συνδικαλισμό που θα αναπτυχθεί παρά και ενάντια στον σημερινό κρατικό συνδικαλισμό της υποταγής στο Κεφάλαιο.  

Η εργατική τάξη οφείλει και πρέπει να βρεθεί στον δρόμο στη σημερινή απεργία της 27ης Νοέμβρη. Όχι γιατί τάχα έχει κανένα συμφέρον να περιμένει από τα πανηγυράκια της ΓΣΕΕ αλλά γιατί στον δρόμο μπορεί να ξεδιπλώσει την συλλογική της δύναμη και να οικοδομήσει την πραγματική της ενότητα. Γιατί στον δρόμο μπορεί να εκτρέψει προς όφελός της τα σχέδια των καρεκλοκένταυρων συνδικαλιστών και τελικά, να τα γυρίσει εναντίον τους. Κάθε φορά που ο κόσμος της Εργασίας απεργεί και διαδηλώνει είναι μια υπέροχη ευκαιρία. Αυτή την ευκαιρία οφείλουμε να την αρπάξουμε, μετατρέποντας την απεργία της 27ης Νοεμβρίου στην τελευταία απεργία που οργανώνεται με σκοπό να ηττηθεί.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην απεργιακή διαδήλωση της 27ης Νοεμβρίου, 10.30, Μουσείο.

-ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ο,ΤΙ ΕΧΤΙΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

-ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΕΝΙΑΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

-ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ,  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

-ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣLogo-Roci

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Ερυθρού Σταυρού, του Χαμόγελου του Παιδιού, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, της Google Map και της Αγγελικής Νικολούλη, και ακριβώς τη στιγμή που είχαν αρχίσει να χάνονται όλες οι ελπίδες, ανεβρέθη η ΓΣΕΕ. Για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός , οι συγγενείς και οι...