Σήμερα στις 6:30 το πρωί μπάτσοι της ασφάλειας εισέβαλαν με κουκούλες στην κατειλημμένη πρυτανεία του Α.Π.Θ. με τακτικές αντιτρομοκρατικής μέσα σε ένα όργιο αστυνομικής βαρβαρότητας και καταστολής. Φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη ξυλοκοπήθηκαν, ενώ τα ΜΑΤ γύριζαν σε ολόκληρο το κτίριο προκειμένου να εντοπίσουν όσα άτομα βρίσκονταν μέσα. Ακινητοποίησαν κόσμο στο έδαφος, τον έδεσαν με tire ups και έκαναν επιλεκτικές συλλήψεις. Σε όσους δεν προχώρησαν σε σύλληψη συνέχισαν με χημικά, ξύλο και κυνηγητό μέχρι τη ΣΘΕ. Και όλα αυτά ενώ το προηγούμενο βράδυ η συντονιστική συνέλευση της κατάληψης είχε αποφασίσει την έξοδο της κατάληψης σήμερα την ώρα της φοιτητικής πορείας. Και ενώ η είδηση αυτή είχε αναπαραχθεί από καθεστωτικά μέσα, επομένως ήταν ευρέως γνωστό, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη βίαιη εκκένωση λίγες ώρες νωρίτερα.

Το κράτος και οι ένστολοι τραμπούκοι του Χρυσοχοΐδη προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας τόσο μέσα όσο και έξω από τις σχολές. Η ολομέτωπη επίθεση προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες είναι ξεκάθαρη. Το κλίμα κρατικής βαρβαρότητας που εδραιώνεται όλο και περισσότερο κάθε μέρα στις γειτονιές και τις σχολές μας έτσι ώστε κάθε αντίδραση στην δολοφονική κυβερνητική πολιτική να καταστέλλεται μέχρι τέλους και με οποιοδήποτε κόστος.

Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να απαντήσει και θα απαντήσει απέναντι στην βία και την τρομοκρατία του κράτους. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πρέπει να οργανωθούμε και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις μαζικοποιώντας τις γενικές μας συνελεύσεις των συλλόγων μας ώστε να μην αφήσουμε καμία κυβέρνηση να υλοποιεί την βάναυση πολιτική της κόντρα στα συμφέροντα και τις ανάγκες μας, να εξαπολύει χημικά και ξύλο πάνω στα σώματα φοιτητών/ριων.

– Καμία ανοχή στο αστυνομικό κράτος

– Αλληλεγγύη στους/ις προσαχθέντες/σες

– Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές μας

– Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία

– Κάτω τα πειθαρχικά

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-e1552663831502.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/rocinante-logo-300x300.jpgRocinanteΚλαδική Εκπαίδευσης
Σήμερα στις 6:30 το πρωί μπάτσοι της ασφάλειας εισέβαλαν με κουκούλες στην κατειλημμένη πρυτανεία του Α.Π.Θ. με τακτικές αντιτρομοκρατικής μέσα σε ένα όργιο αστυνομικής βαρβαρότητας και καταστολής. Φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη ξυλοκοπήθηκαν, ενώ τα ΜΑΤ γύριζαν σε ολόκληρο το κτίριο προκειμένου να εντοπίσουν όσα...