Το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, το δικαστήριο που δίκασε επί 5,5 χρόνια την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του σχετικά με την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων ναζιστών. Αν πιστέψουμε τις ενδείξεις, το δικαστήριο θα αναγνωρίσει τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας και θα κάνει χρήση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα περί εγκληματικής οργάνωσης και θα ανακοινώσει καταδίκες για τα ηγετικά στελέχη του ελληνικού ναζισμού, οδηγώντας τα στη φυλακή. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μια σημαντική νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα και τη διακοπή μιας ασυλίας που απολάμβανε από την ελληνική δικαιοσύνη και το κράτος η Χρυσή Αυγή επί 30 χρόνια και συνολικά οι φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις στη χώρα επί σχεδόν έναν αιώνα.

Η νίκη αυτή θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στους χιλιάδες αντιφασίστες και τις χιλιάδες αντιφασίστριες που όλες αυτές τις δεκαετίες, και ιδιαίτερα μετά το 2010, αρνήθηκαν την κανονικοποίηση του ναζισμού, αγνόησαν τις ρητορείες που επιχειρούσαν να τον παρουσιάσουν ως κάτι ανεκτό ή ακίνδυνο, συγκρούστηκαν στον δρόμο με τους φασίστες και την αστυνομία που τους προστάτευε, έβαλαν το κορμί τους για να προστατέψουν την κοινωνική και συλλογική μας ύπαρξη από τη ναζιστική πανούκλα. Θα οφείλεται στους αντιφασίστες συνήγορους που επί 5,5 χρόνια έδωσαν μια γενναία μάχη και διέλυσαν στο δικαστήριο ένα πολυπληθές και καλοπληρωμένο μπουλούκι ναζιστών δικηγόρων. Και θα είναι μια μικρή δικαίωση για τη μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, που αρνήθηκαν να τρέξουν μπροστά στη θέα των ναζί μαχαιροβγαλτών, μια μικρή δικαίωση για τον Δημήτρη Κουσουρή και τον Αμπουζίντ Εμπάρακ, που επέζησαν από τις δολοφονικές επιθέσεις τους.

Όμως για εμάς είναι ξεκάθαρο: καμία απόφαση του δικαστηρίου, ακόμα και η πιο αυστηρή, δεν είναι ικανή να ξεπλύνει όλους αυτούς που όχι απλά ανέχθηκαν, αλλά προώθησαν και ζέσταναν το φίδι του φασισμού στην ελληνική κοινωνία και με κάθε ευκαιρία το κάνουν ακόμα και σήμερα. Αυτούς που στην καλύτερη περίπτωση σώπασαν και στη χειρότερη μιλούσαν για «ανακατάληψη των πόλεων από τους ‘’λαθρο’’μετανάστες» ή υπερασπίζονταν τη γραμμή των «δύο άκρων». Όλους αυτούς που επιχειρούν σήμερα προκλητικά να ξεπλυθούν μέσα στο αντιφασιστικό ποτάμι που ενώνεται για να απαιτήσει την καταδίκη των ναζί.

Ακόμα περισσότερο, γνωρίζουμε ότι καμία δικαστική απόφαση δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από τον φασιστικό κίνδυνο, που είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ ζωντανός μέσα στους μηχανισμούς του ελληνικού κράτους και διατηρεί ισχυρούς και ενεργούς θύλακες μέσα στην ελληνική κοινωνία. Στη χώρα που άνοιξε τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ευρώπη μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τα διατηρεί ακόμα, στη χώρα που κάτοικοι εμποδίζουν να μεταφερθούν τρόφιμα προορισμένα για ανήλικα παιδιά φωνάζοντάς τους «εδώ θα γίνει ο τάφος σας», στη χώρα των πους-μπακ και των χιλιάδων πνιγμένων στο Αιγαίο, στη χώρα της Μόριας και της απόλυτης ασυλίας στο δίκαιο του αίματος, το να μιλάμε για απαλλαγή από τον φασισμό αν η δικαιοσύνη καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή, αποτελεί στην καλύτερη περίπτωση επικίνδυνη αφέλεια.

Η Χρυσή Αυγή υπήρξε η πιο μαζική και επικίνδυνη οργανωμένη ναζιστική συμμορία που γνώρισε η ανθρωπότητα από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν το πέτυχε αυτό παρά χάρη στην προκλητική υποστήριξη που δέχτηκε από το ελληνικό κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής του. Η οργανωτική της διάλυση και η διαφαινόμενη καταδίκη της αποτελεί μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που στάθηκε απέναντί της από την πρώτη στιγμή και κανενός «δημοκρατικού τείχους», το οποίο σύρθηκε στη δίωξή της.

Την Τετάρτη στις 9.30 πμ, συγκεντρωνόμαστε έξω από το Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας και Κυρ. Λουκάρεως), για να διασφαλίσουμε την ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής και να θυμίσουμε ότι το μόνο αντιφασιστικό τείχος είναι η κοινωνία, το μαζικό κίνημα και οι εργατικές, ελευθεριακές και αντιφασιστικές οργανώσεις του.

  • Ο φασισμός είναι γάγγραινα. Τον ξεριζώνεις ή σε σκοτώνει
  • Καταδίκη όλων των μελών της ναζιστικής συμμορίας, χωρίς ελαφρυντικά και αστερίσκους και της εγκληματικής οργάνωσης
  • Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ελευθερία κίνησης και χαρτιά σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες/ριες
  • Αντιφασιστικές επιτροπές σε κάθε συνδικάτο και σωματείο, για να καταπολεμηθεί η φασιστική μόλυνση της ελληνικής κοινωνίας
http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Το πρωί της Τετάρτης 7 Οκτωβρίου, το δικαστήριο που δίκασε επί 5,5 χρόνια την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του σχετικά με την ενοχή ή όχι των κατηγορουμένων ναζιστών. Αν πιστέψουμε τις ενδείξεις, το δικαστήριο θα αναγνωρίσει τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής συμμορίας και θα...