Ανακοίνωση της Κλαδικής ένωσης Κατασκευών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τις εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Στις 6,7 και 8 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Πέρα από το τυπικό, οι εκλογές θα αποτυπώσουν και θα σηματοδοτήσουν την πορεία του συνδικάτου, τη συνολικότερη στρατηγική και τακτική του στους χώρους δουλειάς απέναντι στα αφεντικά. Επικαθορίζουν ως ένα βαθμό τη συνολικότερη κατεύθυνση που θα λάβει η πάλη για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων στον κλάδο των τεχνικών και τη γενική συμμετοχή του στις δομές και τον αγώνα του εργατικού κινήματος.

Η κλαδική κατασκευών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας – Ροσινάντε – στηρίζει την Αριστερή Πρωτοβουλία και συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία του ΣΜΤ με έναν εκπρόσωπο. Καλούμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν την Αριστερή Πρωτοβουλία και να πυκνώσουν τις τάξεις του σωματείου. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν οι εκλογές την κορυφαία διαδικασία του σωματείου, παρ’ όλα αυτά, κρίνουμε στη συγκυρία σκόπιμο να αποτυπωθεί στα όργανα του σωματείου μια αντικαπιταλιστική και ταξικά ενωτική γραμμή που θέλει και μπορεί να δίνει τις μάχες. Η δύναμη του Σωματείου βρίσκεται στο σώμα των συναδέλφων μηχανικών, τεχνικών, γεωλόγων και σχεδιαστών, στις γενικές συνελεύσεις, στις επιτροπές αγώνα, στους χώρους δουλειάς απέναντι στην εργοδοσία και στον δρόμο, δίνοντας τους αγώνες του σήμερα προετοιμάζοντας τη γενική αντικαπιταλιστική απεργία απέναντι σε Κράτος και Κεφάλαιο.

Το Σωματείο και μέσα σε αυτό οι δυνάμεις της ΑΠ,  προώθησε τον αγώνα και έβαλε  με όποιον τρόπο μπορούσε τα συμφέροντα των εργαζόμενων και άνεργων τεχνικών ενάντια σε αυτά των αφεντικών. Ανέλαβε πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της ανεργίας τόσο σε επίπεδο καταγραφής των ανέργων αλλά και σε μια προσπάθεια συσπείρωσης τους εκεί όπου ανήκουν, στο σωματείο. Ανέδειξε με δυναμικό τρόπο την επίθεση στο ασφαλιστικό των μηχανικών και πέτυχε ορισμένες νίκες. Έδωσε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη, και μετέτρεψε σε κεντρικό ζήτημα κάθε απόλυση συναδέλφου, κάθε διαφορά με την εκάστοτε εργοδοσία.  Βρισκόταν σταθερά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στο δρόμο.

Ως κλαδική κατασκευών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας – Ροσινάντε, καλούμε τους συναδέλφους τεχνικούς να συσπειρωθούν στο Σωματείο, να δυναμώσουν και να συμβάλλουν συλλογικά  στην κατεύθυνση το σωματείο να:

–  αποκτήσει έναν ξεκάθαρα αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα και κατεύθυνση στη γενικότερη στάση του  ως απάντηση στη συνολική επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο κατά την αναδιάρθρωσή του απέναντι στην εργατική τάξη.

–  σπάσει τις διαχειριστικές αυταπάτες της κρίσης που συνυπάρχουν στο εσωτερικό του.

–  ξεκαθαρίσει τη στάση του απέναντι σε μορφώματα που αποδεικνύονται δυσλειτουργικά, όπως ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων.

– δώσει τη μάχη για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που αποτελεί την βασικότερη υπαναχώρηση του σωματείου απέναντι στα αφεντικά, με μεγαλύτερη ένταση και σε πιο κεντρικό επίπεδο.

– προωθήσει την ομοσπονδιοποίηση των εργατικών συμφερόντων, μέσα από τον ευρύτερο συντονισμό, αναζητώντας συμμαχίες είτε σε επίπεδο κλαδικών σωματείων είτε σε επίπεδο σχημάτων εκεί όπου μπορεί να βρεθεί ένα ελάχιστο συμφωνίας θέσεων και άμεσης δράσης.

– προωθήσει την περαιτέρω συλλογικοποίηση και συσπείρωση των εργαζόμενων και άνεργων τεχνικών ως βασικός πόλος συγκρότησης του εργατικού δυναμικού στον κατασκευαστικό κλάδο.

– πολεμήσει τη λογική της ανάθεσης που αποτελεί βασικό πρόβλημα στην οργάνωση και διεξαγωγή της πάλης, αλλά, και εσωτερικά στην διεξαγωγή αποτελεσματικών διαδικασιών.

kataskev

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Κατασκευών
Ανακοίνωση της Κλαδικής ένωσης Κατασκευών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τις εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Στις 6,7 και 8 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Πέρα από το τυπικό, οι εκλογές θα αποτυπώσουν και θα σηματοδοτήσουν την πορεία του συνδικάτου,...