Η ανθρωπότητα ζει τις τελευταίες 10 ημέρες τη μεγαλύτερη μητροπολιτική εξέγερση της σύγχρονης ιστορίας. Η μία μετά την άλλη, όλες οι μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής περικυκλώνονται από τις φλόγες που γέννησε η δημοσιοποίηση της στυγνής δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς μπάτσους και μετέτρεψε σε πυρκαγιά η άμεση αντίδραση της κοινωνίας της Μινεάπολης.

Από το Λος Άντζελες μέχρι τη Νέα Υόρκη και από τις νότιες πολιτείες μέχρι τον βορρά και τον Καναδά η εξέγερση αυτή αμφισβητεί ευθέως και στρέφεται ενάντια στο Κράτος, το μονοπώλιό του στη βία, την καταστολή και φυσικά τις φυλετικές διακρίσεις.

Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ έχει μια κρατική ιστορία 250 χρόνων και μια κοινωνική 500. Το μίσος και η δυστυχία που έχει προκαλέσει δε μπορεί να συγκριθεί σε διάρκεια και μέγεθος με καμία άλλη εσωτερική πολιτική οποιουδήποτε κράτους. Από την εποχή της δουλείας  ως τις πολιτικές του Διαχωρισμού στον αμερικανικό Νότο του 1950, κατά τη διάρκεια των οποίων οι λευκοί συνήθιζαν να κρεμάνε τους μαύρους από τα δέντρα και μέχρι το σημερινό καλυμμένο απαρτχάιντ, η αμερικανική αυτοκρατορία, όπως όλες οι αυτοκρατορίες στην ανθρώπινη ιστορία, στηρίζει την ισχύ της πρώτα στην σκληρή καταπίεση των υπηκόων της. Πίσω από όμορφα λόγια βιτρίνας, οι αφροαμερικανοί εξακολουθούν να αποτελούν μια υποδουλωμένη κοινότητα στο εσωτερικό της κοινωνίας των ΗΠΑ. Είναι οι πιο φτωχοί, αυτοί με τη μεγαλύτερη ανεργία, αυτοί που δολοφονούνται πολλαπλάσια από όλους τους υπόλοιπους από το κράτος και την αστυνομία, αυτοί που γεμίζουν τις αμερικανικές φυλακές. Επιπλέον σε αυτή τη μόνιμη κατάσταση, τα τελευταία 4 χρόνια οι ΗΠΑ κυβερνιούνται από έναν εκατομμυριούχο καραγκιόζη, ο οποίος δεν κρύβει την συμπάθειά του για την Κου Κλουξ Κλαν.

Η ακραία κοινωνική πόλωση των τελευταίων 15 χρόνων, θέριεψε στις ΗΠΑ τον ρατσισμό στην αμερικανική κοινωνία, με τη χορηγία του αμερικανικού κράτους. Ακροδεξιές προτεσταντικές οργανώσεις, που συνδυάζουν κοινωνικό δαρβινισμό και ρατσισμό, υπερασπιστές της «λευκής ανωτερότητας» , ένοπλοι φασίστες έχουν επίσημα το ελεύθερο να περιφέρονται, να ξυλοκοπούν και να δολοφονούν. Τους περασμένους μήνες πρωταγωνίστησαν και στο «κίνημα» που απαιτούσε μηδενικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία, η οποία σκότωνε μαύρους στην συντριπτική πλειονότητα.

Στην Αμερική των 100.000 νεκρών από τον Covid-19, των 40.000.000 ανέργων και των ανύπαρκτων κοινωνικών μέτρων πρόνοιας, η εξέγερση αυτή πλαισιώθηκε γρήγορα από λευκούς και κίτρινους ανθρώπους, φτωχούς, περιθωριοποιημένους ή απρόθυμους να συνεχίσουν να ζουν σε μια κοινωνία χωρισμένη σε γκέτο, που τροφοδοτεί την εξαθλίωση με το ένα χέρι και το μίσος με το άλλο. Από ανθρώπους που δεν μπορούν να αναπνεύσουν μέσα στη δυστοπία του καπιταλισμού και του ολοένα και πιο αυταρχικού κράτους του.

Η εικόνα αυτή δεν είναι μόνο αμερικανική. Σε όλη τη Γη, ο καπιταλισμός όσο εξασθενεί ως  σύστημα παραγωγής με στοιχειώδη αποτελεσματικότητα, τόσο οξύνει τις αδικίες στο εσωτερικό του και τόσο οδηγεί τα κράτη του προς τον ολοκληρωτισμό. Στην Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ, τα κράτη κηρύσσουν τον πόλεμο στους φτωχούς και όσους έχουν διαφορετικό χρώμα ή θρήσκευμα, υποθάλποντας κοινωνικούς εμφυλίους και τροφοδοτώντας την ακροδεξιά και τον φασισμό.

Στην Ελλάδα, ο πόλεμος αυτός είναι οξύς τα τελευταία πέντε χρόνια ενάντια στους πρόσφυγες που κλείνονται σε στρατόπεδα, οδηγούνται στην απελπισία και την παραβατικότητα και καλούνται επίσης να αντιμετωπίσουν κρατικές και ακροδεξιές ορδές κανίβαλων που τους έχουν επικηρύξει.

Η εξέγερση των μαύρων για τη ζωή τους στην Αμερική, η εξέγερση των φτωχών και των περιθωριοποιημένων σε κάθε μεγαλούπολη των ΗΠΑ, επαναφέρει το ανθρώπινο αίτημα για μια κοινωνία χωρίς ταξικούς και φυλετικούς διαχωρισμούς, δηλαδή τελικά για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τις δύο βασικές πηγές της κοινωνικής δυστυχίας, το κεφάλαιο και το κράτος.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στην εξέγερση στο εσωτερικό των ΗΠΑ και σε ό,τι αυτή περιλαμβάνει και καλεί σε οργάνωση για να αναχαιτιστεί η απόλυτη βαρβαρότητα στην οποία βρίσκει καταφύγιο ο καπιταλισμός  σε όλον τον κόσμο.

Καλούμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στις 7 μμ στην πλατεία Συντάγματος με πορεία προς την πρεσβεία του κράτους των ΗΠΑ.

 

-Οι εξεγέρσεις είναι το οξυγόνο σε έναν κόσμο που δεν μπορούμε να ανασάνουμε

-Κοινωνική οργάνωση ενάντια στον ρατσισμό, τον αποκλεισμό και την καταστολή, που είναι τα καταφύγια του καπιταλισμού σε κρίση

-Οργανωμένη δράση ενάντια στα κράτη και το κεφάλαιο που γεννούν την κοινωνική δυστυχία, τη φτώχεια και τον θάνατο

-Αλληλεγγύη στους αφροαμερικανούς αδερφούς μας στις ΗΠΑ που καταπιέζονται αιώνες από τη οργανωμένη κοινωνία της λευκής ανωτερότητας

-Αλληλεγγύη στα αδέρφια μας τους πρόσφυγες και μετανάστες/ριες που καταπιέζονται από την ρατσιστική πολιτική του ελληνικού κράτους και της Ευρώπης


http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Η ανθρωπότητα ζει τις τελευταίες 10 ημέρες τη μεγαλύτερη μητροπολιτική εξέγερση της σύγχρονης ιστορίας. Η μία μετά την άλλη, όλες οι μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής περικυκλώνονται από τις φλόγες που γέννησε η δημοσιοποίηση της στυγνής δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς μπάτσους και μετέτρεψε σε...