Η συμπλήρωση 6 χρόνων από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, βρίσκει την ναζιστική συμμορία σε μια συγκυρία απόλυτης πολιτικής ήττας και μάλιστα, σε πολλαπλά επίπεδα: εξευτελισμένη επικοινωνιακά από τις αστειότητες που τα μέλη της λένε κατά τις απολογίες τους στο δικαστήριο για να γλυτώσουν τη φυλακή, διαλυμένη και απομαζικοποιημένη οργανωτικά καθώς ο ένας φασίστας μετά τον άλλο πηδάνε από το χρυσαυγίτικο καράβι αφήνοντας μόνο και έρημο τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο Φύρερ τους, η Χρυσή Αυγή βιώνει, με διαφορά, τη χειρότερη εποχή της τα τελευταία χρόνια.

Η εκλογική συντριβή των νεοναζί στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές υπήρξε η πιο τρανταχτή αποτύπωση της εν εξελίξει κατάρρευσης της συμμορίας του Μιχαλολιάκου και το αποτέλεσμα της εγρήγορσης και της αποφασιστικότητας του κοινωνικού κινήματος, που τα τελευταία χρόνια αντιστάθηκε και συγκρούστηκε με τον φασισμό σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σωματεία, στις σχολές, στις αμέτρητες αντιφασιστικές διαδηλώσεις και στις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που ύψωσαν το ανάστημά τους μπροστά στο αυγό του φιδιού.

Το φετινό συλλαλητήριο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι είναι μάλλον η πρώτη αντιφασιστική διαδήλωση από το 2012 και μετά που δεν θα διεξαχθεί σε συνθήκες άμυνας αλλά σε συνθήκες κυριαρχίας του αντιφασιστικού κινήματος. Φυσικά, αυτός δεν είναι λόγος επανάπαυσης απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο, κάθε άλλο: η επαγρύπνηση παραμένει τόσο αναγκαία όσο ήταν πάντα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο φασισμός παραμένει πάντα ένα από τα πιο εξέχοντα όπλα στη φαρέτρα του συστήματος και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως το Κράτος και το Κεφάλαιο δεν θα διστάσουν να στραφούν εκ νέου σε αυτόν και να τον γαλουχήσουν όταν τα βρουν σκούρα με τις κοινωνικές αντιστάσεις. Είναι πρόσφατα άλλωστε τα ρατσιστικά μέτρα της νέας κυβέρνησης, η οποία αφού συγχώνευσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης καθιστώντας σε ολοκληρωτικά ποινικό ζήτημα τη διαχείριση της μετανάστευσης, προέβη σε μια κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στις καταλήψεις προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας, επιβεβαιώνοντας πως το κλείσιμο του ματιού στις πιο ρατσιστικές πτυχές της κοινωνίας αποτελεί βασική της στρατηγική.

Εν μέσω αυτού του κοινωνικού κλίματος, η θλιβερή εικόνα των φασιστών που μαζεύουν τα κομμάτια τους προσπαθώντας να οργανωθούν σε νέους σχηματισμούς μπορεί εύκολα να γίνει εκ νέου απειλητική. Ας το ξαναπούμε λοιπόν: η επανάπαυση όσον αφορά τον φασιστικό κίνδυνο δεν αποτελεί επιλογή για το κοινωνικό κίνημα. Και γι΄αυτό τον λόγο, η κινητοποίηση του Κερατσινίου με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από τη νύχτα που το μαχαίρι του Ρουπακιά δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα πρέπει να είναι μαζική και δυναμική, αποφασιστική και αδιάλλακτη απέναντι στην πιθανότητα επανασυγκρότησης των ναζιστών δολοφόνων, να στέλνει το μήνυμα πως δεν θα τους αφήσουμε ποτέ ξανά να σηκώσουν κεφάλι.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, την Τετάρτη 18/9, στις 17:30 στο μνημείο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα που θα κινηθεί προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

RocinanteΑνακοινώσεις
Η συμπλήρωση 6 χρόνων από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, βρίσκει την ναζιστική συμμορία σε μια συγκυρία απόλυτης πολιτικής ήττας και μάλιστα, σε πολλαπλά επίπεδα: εξευτελισμένη επικοινωνιακά από τις αστειότητες που τα μέλη της λένε κατά τις απολογίες τους στο δικαστήριο για...