Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την πρώτη δίκη της ΧΑ

Με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη 2013, η ελληνική κυβέρνηση ανακαλύπτει ως εξ αποκαλύψεως, την εγκληματική δραστηριότητα της φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Προκειμένου, να αντιπαρατεθεί στην ανεξέλεγκτη αυτονόμησή της και να αντιτάξει στην ενδυνάμωση του αντιφασιστικού κινήματος τον «κρατικό αντιφασισμό», παίζοντας φυσικά, για ακόμη μια φορά τη ζαριά της θεωρίας των δύο άκρων, κινεί την νομική δίωξη της ΧΑ, προφυλακίζοντας τα ηγετικά στελέχη της.

Αυτή η διαδικασία σε συνδυασμό με το τηλεοπτικό, και όχι μόνο, ξεμπρόστιασμα της ΧΑ δεν στάθηκε ικανή, όπως ήταν αναμενόμενο, για να εξαφανίσει τα ερείσματα του φασισμού στην ελληνική κοινωνία. Αν μας διδάσκει κάτι η εμπειρία 1,5 περίπου χρόνου «αντιφασιστικού» κράτους, αυτό είναι ότι ο φασισμός έχει βαθιές ρίζες τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στο ίδιο το ελληνικό κράτος, που ακόμη και να μπορούσε η αστική δημοκρατία να τον τσακίσει, δεν θα το έκανε. Οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις σε ντόπιους και μετανάστες συνεχίζονται όλη αυτή την περίοδο ως φόντο στις δολοφονικές πολιτικές της ΕΕ, την ρατσιστική νομοθεσία του ελληνικού κράτους και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που παραμένουν ανοιχτά, παρά τις δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησής.

Θα ήμασταν τουλάχιστον αφελείς, αν πιστεύαμε ότι με την έναρξη ή την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής τα παραπάνω πρόκειται να εκλείψουν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο καπιταλισμός θα στρέφει πάντα τα μαχαίρια του προς το κίνημα της οργανωμένης εργατικής τάξης, ότι η αστική δικαιοσύνη βρίσκεται εδώ για να τον υπηρετεί και ότι το τσάκισμα του φασισμού είναι πάντοτε υπόθεση των εργατών και των οργανωμένων δομών τους. Ωστόσο, δεν πρόκειται να αφήσουμε τους φασίστες ούτε να επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως θύματα συνωμοσίας -όπως με ξεκαρδιστικό τρόπο επιχειρούν από τον Σεπτέμβριο του 2013- ούτε να εκμεταλλευτούν τη δίκη των εγκληματιών -έτσι κι αλλιώς- αρχηγών τους για να διαδηλώσουν δημόσια. Η δίκη της Χρυσής Αυγής πρέπει να φύγει πέρα από τις αίθουσες της ανύπαρκτης αστικής δικαιοσύνης και να γίνει στον δρόμο, στους χώρους εργασίας και τα αμφιθέατρα. Μόνο τότε η καταδίκη της θα είναι πραγματική και οριστική.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για την πρώτη μέρα της δίκης των φασιστών της Χρυσής Αυγής την Δευτέρα 20 Απριλίου στις 8 πμ στο γήπεδο της Προοδευτικής (Γρηγορίου Λαμπράκη και Χρυσοστόμου Σμύρνης).

Logo-Roci

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την πρώτη δίκη της ΧΑ Με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη 2013, η ελληνική κυβέρνηση ανακαλύπτει ως εξ αποκαλύψεως, την εγκληματική δραστηριότητα της φασιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Προκειμένου, να αντιπαρατεθεί στην ανεξέλεγκτη αυτονόμησή της και να αντιτάξει στην ενδυνάμωση του αντιφασιστικού...