Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καταγγέλλει κατηγορηματικά το αυταρχικό κρεσέντο της κυβέρνησης, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Η απαγόρευση διαδηλώσεων, η ερήμωση του κέντρου της πόλης και η θυροκόλληση της απόφασης απαγόρευσης στα γραφεία οργανώσεων που καλούσαν στη διαδήλωση (!) αποτελούν προκλητικές πρακτικές περιστολής των κοινωνικών δικαιωμάτων, που ξεπερνούν αντίστοιχες αποφάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων σε ανάλογες περιπτώσεις.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι αντικοινωνικές και αντεργατικές πολιτικές που ασκούνται από τις κυβερνήσεις του Κεφαλαίου, πηγαίνουν εκ των πραγμάτων χέρι – χέρι με τις πολιτικές αυταρχισμού και καταστολής, ανεξάρτητα από το αν έχουμε να κάνουμε με κυβερνήσεις της «δεξιάς» ή της «αριστεράς».

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό ακολουθεί τα αυταρχικά χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων και σιγά – σιγά επιχειρεί να τις προσπεράσει.

Καλούμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους/τις άνεργους/ες και όλη την κοινωνία σε επαγρύπνηση, για τη διαφύλαξη των κοινωνικών της δικαιωμάτων και σε αντεπίθεση για να ανατραπεί η πολιτική της φτώχειας και του αυταρχισμού που βιώνουμε ντόπιοι/ες και μετανάστες/ριες στην Ελλάδα.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στέκεται αλληλέγγυα στη σημερινή διαδήλωση και υποστηρίζει το σπάσιμο της απαγόρευσης.

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

-ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ 

-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

roci-logo

RocinanteΑνακοινώσεις
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καταγγέλλει κατηγορηματικά το αυταρχικό κρεσέντο της κυβέρνησης, με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Η απαγόρευση διαδηλώσεων, η ερήμωση του κέντρου της πόλης και η θυροκόλληση της απόφασης απαγόρευσης στα γραφεία οργανώσεων που καλούσαν στη διαδήλωση (!) αποτελούν προκλητικές πρακτικές...