Τον Μάρτιο του 2010, ο Παντελής Πασπαλάς, μέλος του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περιόδο και εργαζόμενος στα γραφεία του, μετά από δημόσιες τοποθετήσεις του ενάντια στην πολιτική της τότε κυβέρνησης, δέχεται επίπληξη από τον τότε γραμματέα Σ. Ξυνίδη και του τίθεται το δίλλημα πως είτε θα σταματήσει την πολεμική ενάντια στο κυβερνών κόμμα είτε θα παραιτηθεί της σύμβασής του. Ο Παντελής Πασπαλάς απαντάει πως παραιτείται από κάθε κομματική ιδιότητα αλλά όχι από την σύμβαση εργασίας του.

Αρνούμενος να παραιτηθεί, καθώς κάτι τέτοιο θα του στερούσε την δυνατότητα να μπει στο ταμείο ανεργίας, μετατρέπεται σε «μαύρο πρόβατο» εν γνώσει του ενώ από τον Ιανουάριο του 2012 και μετά τη στάση πληρωμών που επέβαλε το ΠΑΣΟΚ στους εργαζόμενους βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας μέχρι και σήμερα. Μετά από 14 μήνες επίσχεσης εργασίας του διεμηνύεται πως αν θέλει να απολυθεί και να βρεθεί στο ταμείο ανεργίας θα πρέπει να παραιτηθεί από το 80% των οφειλούμενων χρημάτων προς το πρόσωπό του. Ο ίδιος αρνείται και κινείται νομικά για την εξασφάλιση των χρημάτων που δικαιούται και που με το «έτσι θέλω» τα τσιράκια του Κεφαλαίου θέλουν να του κλέψουν.

Ο Παντελής Πασπαλάς, μέλος σήμερα της ΑΠ Ροσινάντε, εναντιώνεται από τις αρχές του 2010 στις πολιτικές του Μνημονίου και την επιχειρούμενη κοινωνική εξαθλίωση που προωθείται από τα πολιτικά κατοικίδια του Κεφαλαίου. Από την πρώτη στιγμή της παραίτησής του από την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ εντάχθηκε σε οριζόντιες αντιεραρχικές δομές και συνελεύσεις αντίστασης γειτονιάς ενώ συμμετείχε σταθερά σε όλες τις απεργιακές κινητοποίησεις.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην μάχη του συντρόφου Παντελή για αυτά που δικαιούται. Απέναντι στις πολιτικές του Κράτους και του Κεφαλαίου υπάρχει ένα στοιχείο που η εργατική τάξη δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ: Το δίκιο της. Ο αγώνας του Παντελή είναι πάνω απ’ όλα δίκαιος και είναι αγώνας όλων μας. Από την πλευρά μας, θα σταθούμε στο πλευρό του μέχρι την δικαίωσή του.

RocinanteΑνακοινώσειςΔιεπαγγελματική Ένωση
Τον Μάρτιο του 2010, ο Παντελής Πασπαλάς, μέλος του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περιόδο και εργαζόμενος στα γραφεία του, μετά από δημόσιες τοποθετήσεις του ενάντια στην πολιτική της τότε κυβέρνησης, δέχεται επίπληξη από τον τότε γραμματέα Σ. Ξυνίδη και του τίθεται το δίλλημα πως είτε θα σταματήσει την πολεμική ενάντια...