Μετά από δύο αιώνες νόμιμης ύπαρξης, το ελληνικό κράτος αποφάσισε να παραδεχθεί ότι στους υπηκόους του περιλαμβάνονται και άνθρωποι που δεν εντάσσονται στο πρότυπο της πυρηνικής ετερόφυλης οικογένειας και να άρει ένα τμήμα από το καθεστώς εξαίρεσης που τους έχει επιβάλει.

Η επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης είναι μόνο ένα πρώτο βήμα, εντελώς στοιχειώδες και ανεπαρκές, στην κατεύθυνση της πλήρους εξίσωση όλων των δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της τεκνοθεσίας, όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού και ταυτότητας.  Είναι μόνο ένα βήμα στην κατεύθυνση της άρσης του κρατικού ρατσισμού απέναντι στα ΛΟΑΤ άτομα, που παραμένει ωστόσο παρόντας και οξύς.

Στο πλάι του ασθμαίνοντος κρατικού ρατσισμού έχουν σταθεί με τα σωληνάκια όλοι οι εκπρόσωποι του παλιού κόσμου: οι μητροπολίτες Αιγιαλείας , Πειραιώς και Θεσσαλονίκης και ο Πάνος Καμμένος. Οι ναζιστές και οι «Ενώσεις Πολύτεκνων». Οι παλαιοημερολογίτες και οι παραθρησκευτικές οργανώσεις. Ακόμα και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, που τηρώντας τις πιο κακές παραδόσεις του, θυμήθηκε να μας κουνήσει το δάκτυλο, βεβαιώνοντας ότι ««με τη διαμόρφωση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας, οπωσδήποτε θα διαμορφωθεί νέος τύπος συμβίωσης, ως σχετικά σταθερής ετεροφυλικής σχέσης και αναπαραγωγής», μεταφυσική ανοησία που συνδυάζει με διάφορες ακόμα ψευτο-βιολογικές αρλούμπες που αρμόζουν σε φασίστες και όχι σε κομμουνιστές.

Σε όλους αυτούς, έχουμε να απαντήσουμε ότι οι φόβοι τους είναι δίκαιοι, σύντομα θα υλοποιηθούν και ο κόσμος τους θα πεθάνει. Πρόκειται να ζήσουμε όλοι μαζί, ετεροφυλόφιλοι/ες και ομοφυλόφιλοι/ες, ντόπιοι/ες και ξένοι/ες, κορίτσια και αγόρια, σεμνοί/ες και ακόλαστοι/ες, «πούστηδες και παλληκάρια», «λευκοί και αράπηδες», με ίσα δικαιώματα και μοναδικό κριτήριο τις ατομικές και συλλογικές μας ανάγκες για ελευθερία και αξιοπρέπεια, απαλλαγμένοι/ες μόνο από την υποκριτική τους ηθική, την κηδεμονία τους και τους χαλκάδες που μας έχουν περάσει στη μύτη. Και δεν τους πέφτει λόγος.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στη γιορτή των ΛΟΑΤ ατόμων για την ιστορική κατοχύρωση του πρώτου τους δικαιώματος και θα συμμετάσχει και σε κάθε αγώνα που δίνεται και θα δίνεται μέχρι κάθε μορφή κοινωνικού ρατσισμού να εξαλειφθεί και να πάρει μαζί της στο χώμα και κάθε πατριαρχική νοοτροπία που αντιλαμβάνεται ως φυσική επιλογή τα κατά συνθήκη ψέματα που επέβαλαν ως πραγματικότητα οι θρησκείας, το Κράτος και στο Κεφάλαιο.

Σήμερα στις 6μμ θα είμαστε έξω από τη Βουλή για να φωνάξουμε περήφανα μαζί με τους/τις γκέι, τις λεσβίες, τους/τις μπάι, τις/τους τρανς, τα κουίρ, ότι απεργαζόμαστε μαζί τους τον θάνατο της ηθικής του αποκλεισμού, της υποκρισίας, της ενοχής και του ανταγωνισμού.

Για έναν κόσμο ανθρώπων ίσων, διαφορετικών και ελεύθερων.

-Να τελειώνουμε με την ηθική του παπαδαριού και της αντίδρασης.
-Ισα δικαιώματα για όλους/ες – Τεκνοθεσία για κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως ταυτότητας και σεξουαλικότητας
-Ανειρήνευτη πάλη με τον σεξισμό, τον ματσισμό, την ομοφοβία, την πατριαρχία
-Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή σήμερα 22/12/2015, υπέρ της επέκτασης του Σύμφωνου Συμβίωσης και για τη διεύρυνσή του  

rocinante

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Μετά από δύο αιώνες νόμιμης ύπαρξης, το ελληνικό κράτος αποφάσισε να παραδεχθεί ότι στους υπηκόους του περιλαμβάνονται και άνθρωποι που δεν εντάσσονται στο πρότυπο της πυρηνικής ετερόφυλης οικογένειας και να άρει ένα τμήμα από το καθεστώς εξαίρεσης που τους έχει επιβάλει. Η επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης είναι μόνο ένα πρώτο...