Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 5/9 πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη. Αποτέλεσμα αυτής, η καταστροφή της βιβλιοθήκης και του χώρου στέγασης της. Αυτή η επίθεση σε έναν κατειλημμένο  χώρο που προάγει την αυτοοργάνωση και τον αγώνα ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού, θα μπορούσε να είχε αποβεί δολοφονική, σε περίπτωση που κάποιος άνθρωπος βρισκόταν στον χώρο του κτιρίου κατά τη στιγμή της επίθεσης.

Oι καταλήψεις και τα κοινωνικά κέντρα, αποτελούν κύτταρα κοινωνικής αυτοοργάνωσης, εστίες του αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα Κράτους και Κεφαλαίου και σε κάθε καταπίεση και εξουσιαστική αντίληψη, στεγάζοντας ταξικά εγχειρήματα, και λειτουργώντας με γνώμονα την αντιεραρχία. Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας φοβίζουν κανέν@ μας, μας εξοργίζουν. Αυτή η επίθεση δεν μπορεί να διαχωριστεί από το γενικό πλαίσιο εθνικιστικού παροξυσμού που επικρατεί σήμερα.

Ενόψει της ακροδεξιάς μάζας με κάθε απόχρωση του -ισμού σε «πατριωτικό» πλαίσιο που αναμένεται στη ΔΕΘ για την εκ-Μακεδονοποίηση βλέπουμε πολύ γλαφυρά πόσο ο φασισμός και κάθε γκρούπα του μπορεί να χαρίσει ευχάριστα το χέρι του στα πιστά του αφεντικά, την κυβέρνηση, το κράτος και το κεφάλαιο. Η συνέχεια της πολιτικής μηδενικής ανοχής του κράτους εκφραζόμενη είτε με την στοχοποίηση/φυλάκιση αγωνιστών είτε με την εκκένωση καταλήψεων από τους μπάτσους είτε με την φτωχοποίηση και εξαθλίωση εργαζομένων, ανέργων και μεταναστών δε φτάνει. Δεν φτάνουν οι ματωμένες συνεργασίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με δολοφόνους παιδιών από την Ουκρανία μέχρι την Παλαιστίνη.

Όπου δεν φτάνει το χέρι του κράτους και της αστυνομίας φτάνει το χέρι του φασίστα είτε με μαχαίρια είτε με φωτιά. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι αυτό το χέρι να το τσακίζουμε όπου και να βρεθούμε. Το ταξικό αντικαπιταλιστικό κίνημα με αυτές τις επιθέσεις γεμίζει οργή και ακονίζει τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του. Και θα δώσουμε μαχητικό παρών στα μπλοκ της ΔΕΘ για έναν Σεπτέμβρη αντιφασιστικό όπως και θα βγούμε ανοιχτές στις τοπικές μας κοινωνίες όπως πάντα άλλωστε να μην αφήσουμε το θεριό του φασισμού να πάρει ανάσα γιατί εμείς δε φοβόμαστε να αναμετρηθούμε μαζί τους ούτε ο κόσμος της εργασίας μας φοβάται. Και θα είναι μέρα μεσημέρι…

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΟΜΕΙΟ

-ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

-ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

 

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Περιφερειακή Ένωση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 5/9 πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση στην Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη. Αποτέλεσμα αυτής, η καταστροφή της βιβλιοθήκης και του χώρου στέγασης της. Αυτή η επίθεση σε έναν κατειλημμένο  χώρο που προάγει την αυτοοργάνωση...