Οι εργαζόμενοι (οικοδόμοι, χειριστές, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι) της υπό κατασκευή γραμμής 4 του Μετρό, βρίσκονται σε απεργία από τη Δευτέρα 20 Μάη διεκδικώντας τα ελάχιστα από τα αυτονόητα: αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, σταμάτημα των εξαντλητικών 10ρων και 12 ωρων, μέτρα ασφαλείας και υγιεινής.


Απέναντί τους έχουν βρει από την πρώτη μέρα τη σκληρή κι αδιάλλακτη εργοδοσία, η οποία αρνείται επί της ουσίας να ακούσει, να συζητήσει και να δεχτεί τα αιτήματα των εργαζομένων απαιτώντας προκλητικά να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις για να ξεκινήσει ο όποιος διάλογος, κάτι που εκφράστηκε ξεκάθαρα και στις δύο συναντήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στο εργοταξιακό σωματείο και εκπροσώπους της διοίκησης της AVAX.


Η εργοδοτική στάση πείσμωσε ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους οι οποίοι με πρωτοφανή συσπείρωση και συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις τους αποφάσισαν ότι δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς αυτών που κερδίζουν εκατομμύρια από τη δική τους εργασία, το μόχθο και τον ιδρώτα!


Ο αγώνας των απεργών μπαίνει στην τρίτη κρίσιμη εβδομάδα, αποδεικνύοντας στην πράξη πλέον πως όταν η εργατική βάση παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, όλα είναι εφικτά αρκεί να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή.


Ο μόνος δρόμος από εδώ και πέρα, είναι το άνοιγμα της μάχης των εργοταξίων του Μετρό, στον κατασκευαστικό κλάδο και στο εργατικό κίνημα συνολικά. Η απεργία πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς για όλα τα έργα και τα γιαπιά και αντίστοιχα οι μισθωτοί του κλάδου να αποτελέσουν την ασπίδα και να δώσουν ώθηση στους απεργούς.


Να ανοίξουμε το ζήτημα των αυξήσεων σε όλους τους χώρους, με απεργία και σε άλλα μεγάλα και μικρότερα έργα, συνδέοντας αυτή την κινητοποίηση με την μάχη για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές και σε όλους τους κλάδους να στηρίξουν την απεργία στα εργοτάξια του Μετρό.


Να κλιμακώσουμε με πολύμορφες δράσεις και κλαδική απεργία μέσα στον Ιούνη.
Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στα εργοτάξια του Μετρό.


• Αύξηση του κατώτερου μεροκάματου στα 60 ευρώ καθαρά.
• 7ωρο σε όλους τους χώρους δουλειάς.
• Σύνταξη στα 55.
• Κατάργηση της εργατικής εισφοράς, καμία μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
• Διανομή των υπερ αγνώστων.
• Καθημερινή ηλεκτρονική καταγραφή των εργαζομένων στην οικοδομή.
• Ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών.

adminΚλαδική Κατασκευώναναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε
Οι εργαζόμενοι (οικοδόμοι, χειριστές, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι) της υπό κατασκευή γραμμής 4 του Μετρό, βρίσκονται σε απεργία από τη Δευτέρα 20 Μάη διεκδικώντας τα ελάχιστα από τα αυτονόητα: αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, σταμάτημα των εξαντλητικών 10ρων και 12 ωρων, μέτρα ασφαλείας και υγιεινής. Απέναντί τους έχουν βρει από την...