Εμείς που προσφέρουμε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόληψης… εμείς που έχουμε την επιστημονική κατάρτιση να παρέχουμε άρτια φροντίδα υγείας… εμείς που αναγκαζομαστε να περιθάλπουμε με πρωτόκολλα περασμένων δεκαετιών ελέω περικοπών… εμείς που υποχρεωνόμαστε να αναγγέλλουμε στους ανασφάλιστους ασθενείς μας απαγορευτικές τιμές για εξετάσεις και επεμβάσεις… εμείς που τωρα ειμαστε προ των πυλων της ανεργιας οπως τοσοι αλλοι εργαζομενοι , εμείς είμαστε αυτοί που θα μπούμε μπροστά στη μάχη για τη ζωή μας.

Mακριά από συνδικαλιστικές ηγεσίες -οργάνωση στη βάση

Δεν τρέφουμε καμία εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που είναι έτοιμες να πουλήσουν κάθε εργατικό αγώνα, όπως συνηθίζουν σε κάθε τελευταία εργατική κινητοποίηση. Δεν αφήνουμε τις αποφάσεις στα μεγάλα “κεφάλια”, τα προεδρεία σωματείων ή τριτοβάθμιων οργάνων. Αντίθετα, οργανώνουμε συνελεύσεις αγώνα ανά εργασιακό χώρο και παίρνουμε αποφάσεις από τη βάση. Δεν αφήνουμε κανένα προεδρείο να παρακάμψει απόφαση συνέλευσης ή να δράσει ενάντια στη γενική εκφρασμένη θέληση του σώματος.

Κοινός αγώνας εργαζομένων ασχέτως ειδικότητας

Η κοντόφθαλμη οπτική σύμφωνα με την οποία κάθε “ειδικότητα” πρέπει να παλεύει μονη της για τα δήθεν ξεχωριστά συμφέροντά της πρέπει να ξεπεραστεί. Γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί, τραυματιοφορείς εργαζόμαστε και πληττόμαστε μαζί. Για το λόγο αυτό, οι αποφάσεις πάλης σε κάθε χώρο βγαίνουν απο κοινές συνελεύσεις εργαζομένων, με συμμετοχή εργαζομένων από όλα τα πόστα, ιατρικά και παραϊατρικά.

Απομόνωση των “αξιωματούχων” που απειλούν όσους διεκδικούν

Πέρα από τους Διοικητές και τους Διευθυντές και κάθε λογής κυβερνητικούς εγκάθετους στα νοσοκομεία και στις μονάδες υγείας, βιώνουμε καθημερινά την τρομοκρατία από “συναδέλφους” που με την εξουσία που διαθέτουν -ή που δε διαθέτουν και απλώς προφασίζονται- απειλούν όσους κινητοποιούνται για βασικά τους δικαιώματα. Επιμελητές που απειλούν ειδικευόμενους γιατί διεκδίκησαν τα ρεπό τους ή γιατί απήργησαν, πρέπει να καταγγέλονται και να αντιμετωπίζονται ανάλογα.

Καθολική ανυπακοή στα μέτρα που εξοντώνουν τους ασθενείς μας

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όσοι στελεχώνουμε δομές δημόσιας υγείας δεν είμαστε ταμίες, ούτε μάνατζερ. Δεν μετέχουμε στα ανθρωποφάγα μέτρα του 5ευρου και του 25ευρου. Δεν προαπαιτούμε την επίδειξη απόδειξης καταβολής χρημάτων στα ταμεία των νοσοκομείων ούτε αποδεικτικά ασφαλιστικής κατάστασης για να εξετάσουμε ή να περιθάλψουμε τους ασθενείς μας. Δεν είμαστε εισπράκτορες,, είμαστε υγειονομικοί. Αυτά μάλιστα δεν πρέπει να είναι παροδικές κινήσεις που κερδίζουν τις εντυπωσεις, για να ζητιανέψουν την συμπάθεια της κοινής γνώμης. Οφείλουν να είναι η ακέραια, υπεύθυνη και πάγια στάση μας.

Η φτώχεια δεν έρχεται από το πουθενά -την γεννά ο καπιταλισμός

Η καταστροφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η κατακρήμνιση του βασικού μισθού, οι αυξήσεις στα όρια απολύσεων, η εισαγωγή νέων μορφών ανασφάλιστης εργασίας ως “πρακτικές” ή “προγράμματα κοινοφελούς εργασίας”, ο αποκλεισμός των αδυνάμων από βασικές παροχές υγείας και πρόληψης, δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή των επιδιώξεων του Κεφαλαίου. Δημιουργούν φτηνά εργατικά χέρια, ενώ παράλληλα εξοντώνουν όσους δεν είναι “παραγωγικοί” και άρα κερδοφόροι για τις επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό

• Συντονισμός με συλλόγους ασθενών, με σωματεία συνταξιούχων, εργαζομένων και ανέργων. 
• Κοινοί αγώνες με όλους τους εργαζόμενους στην υγεία, ασχέτως ειδικότητας και κλάδου. 
• Κοινοί αγώνες με κάθε αγωνιζόμενο κλάδο, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που μας εξαθλιώνουν οδηγώντας μας στην ανεργία και στη φτώχεια.

-Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων στην Υγεία

-Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις στο Υπουργείο Υγείας:

-Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 9.30 π.μ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΟΜΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

-Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, 11 π.μ., ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

ygeias

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Υγείας
Εμείς που προσφέρουμε δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόληψης... εμείς που έχουμε την επιστημονική κατάρτιση να παρέχουμε άρτια φροντίδα υγείας... εμείς που αναγκαζομαστε να περιθάλπουμε με πρωτόκολλα περασμένων δεκαετιών ελέω περικοπών... εμείς που υποχρεωνόμαστε να αναγγέλλουμε στους ανασφάλιστους ασθενείς μας απαγορευτικές τιμές για εξετάσεις και επεμβάσεις... εμείς που τωρα ειμαστε προ των πυλων...