Την τελευταία 5ετία η εργοδοσία της εταιρείας χημικών προϊόντων ΣΚΟΤ Α.Ε. έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση ενάντια στους/στις εργαζομένους/ες της, σε όλα τα επίπεδα -τόσο των αμοιβών όσο και των συνθηκών εργασίας. Η πολιτική της εταιρεία της χημικής βιομηχανίας συντάσσεται οξύτερη με εταιρείες και καταστήματα άλλων κλάδων, που σε καιρό καπιταλιστικής κρίσης ρήμαξαν κάθε εργατικό κεκτημένο με την αντεργατική πολιτική τους. Το έχουμε ζήσει πάμπολλες φορές, με δικαιολογία την κρίση τα αφεντικά εξαπολύουν μια βάναυση επίθεση στο κόσμο της Εργασίας,  υποτιμώντας την εργατική του δύναμη και τη ζωή του γενικότερα.

Στη ΣΚΟΤ Α.Ε., η εργοδοσία έκανε επαναλαμβανόμενες προσπάθειες για να πετύχει: μειώσεις μισθών των εργαζομένων, μη τήρηση των συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής, επιβολή «εθελοντικών παραιτήσεων» και εκ περιτροπής εργασίας, ενώ παράλληλα αυξάνεται η εργασία «εργολαβικών» υπάλληλων και ιδρύει απεργοσπαστικές «ενώσεις προσώπων» με πρωτοβουλία διευθυντικών στελεχών, επιχειρώντας να πολεμήσει το σωματείο. Τον περασμένο Δεκέμβρη προστέθηκε στο κάτεργο της ΣΚΟΤ και η εκ περιτροπής εργασία των 3 ημερών το μήνα, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει το ποτήρι για τους εργαζομένους που βρίσκονται από τότε σε συνεχή αγώνα ενάντια στην εργοδοσία της εταιρείας. Τον Γενάρη του 2016 δε, κάλεσε τα ΜΑΤ προκειμένου να σπάσουν την απεργιακή περιφρούρηση και να βάλουν απεργοσπάστες να δουλέψουν. Τότε μετά από απεργία 15 ημερών, οι εργαζόμενοι/ες πέτυχαν να ακυρώσουν την απόλυση συναδέλφου τους.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργατών/ριών της ΣΚΟΤ, στέλνοντας στο πλάι τους μήνυμα στην εργοδοσία της ότι η υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας δεν θα γίνει ανεκτή. Η εργατική αλληλεγγύη οφείλει να τσακίσει κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία ή επίθεση πάνω στο κόσμο της Εργασίας. Οι δομές της εργατικής τάξης πρέπει να αγκαλιάσουν την προσπάθεια των εργαζομένων της ΣΚΟΤ να κρατήσουν την δουλειά τους και να μην γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι στο βωμό του κέρδους και της υπερεκμετάλλευσης.

Σήμερα Παρασκευή, στις 12.30 μμ, το Σωματείο Εργαζομένων «SKOT A.E.» καλεί σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με θέμα την εκ περιτροπής εργασία, το πρόγραμμα εθελοντικών αποχωρήσεων και την καθυστέρηση των δεδουλευμένων και ζητά την αλληλεγγύη μας. Θα την έχει.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

-Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΚΟΤ Α.Ε.

-Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας, καμία μείωση μισθών, καμία «εθελούσια αποχώρηση» εργαζόμενης/ου

-Κάτω τα χέρια από το σωματείο της ΣΚΟΤ

-Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στις 12.30 μμ έξω από το υπουργείο Εργασίας

roci-logo

RocinanteΑνακοινώσεις
Την τελευταία 5ετία η εργοδοσία της εταιρείας χημικών προϊόντων ΣΚΟΤ Α.Ε. έχει εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση ενάντια στους/στις εργαζομένους/ες της, σε όλα τα επίπεδα -τόσο των αμοιβών όσο και των συνθηκών εργασίας. Η πολιτική της εταιρεία της χημικής βιομηχανίας συντάσσεται οξύτερη με εταιρείες και καταστήματα άλλων κλάδων, που σε...