Σήμερα 26 Φλεβάρη, είχε καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, στις 18:00 στα Προπύλαια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι 63 χρονων και έχει εκτίσει 19 χρόνια από την ποινή του σε πολλάκις ισόβια, τα περισσότερα από αυτά στο κελί του στον Κορυδαλλό.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ, καθώς διανύει την 49η ημέρα της απεργίας πείνας και την 4η ημέρα χωρίς νερό, διεκδικώντας να εφαρμοστεί ο νόμος, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραβιάζει. Ζητάει να γυρίσει στο κελί του στον Κορυδαλλό και όχι στις φυλακές Δομοκού που μεταφέρθηκε παράνομα ως καψόνι.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει ρεσιτάλ αυταρχισμού, φιμώνοντας κάθε διαφωνούντα σε κανάλια και social media και διαλύοντας βίαια κάθε συγκέντρωση αλληλεγγύης, πριν καν ξεκινήσει.

Την Τετάρτη 24/2, στο προηγούμενο αντίστοιχο κάλεσμα, επιτέθηκε σε διαδηλωτές στην οδό Πανεπιστημίου χωρίς απολύτως καμία πρόκληση, απλώς επειδή άνοιξε ένα πανό. Η προαποφασισμένη και συντονισμένη επίθεση ξεκίνησε πρώτα με την αύρα, έπειτα με χημικά και δακρυγόνα, στην συνέχεια με χτυπήματα από γκλομπ των ΜΑΤ και τέλος με μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ να μαρσάρουν πάνω στον κόσμο. Τελικά η συγκέντρωση κατάφερε να γίνει στις 18.30 με κόσμο που σιγά-σιγά κατάφερε να προσεγγίσει το Σύνταγμα. Τότε η αστυνομία έδωσε τελεσίγραφο να διαλυθεί η συγκέντρωση μέχρι τις 19.00, όπως και έγινε.

Σήμερα, επιτέθηκε με χρήση χημικών και ξύλο σε κόσμο που ανέβαινε τις σκάλες του σταθμού μετρό στην Ομόνοια, γεμίζοντας το μέτρο και την πλατεία με δακρυγόνο και χημικά και εγκλωβίζοντας τον κόσμο εκείνο που επιχείρησε να ανοίξει πανό μέσα στο σταθμό.

Στην συνέχεια η πλατεία γέμισε με έναν στρατό από αστυνομικές δυνάμεις που προπηλάκιζαν και κοιτούσαν απειλητικά τους πάντες, ενώ στην συνέχεια άρχισαν να διώχνουν τον κόσμο που παρακολούθησε τα όσα έγιναν με το ίδιο ύφος και απειλώντας πως «φύγετε γιατί θα πέσουν χημικά».

Ο κόσμος που βρέθηκε στην Ομόνοια για την διαδήλωση συνέχισε να προσπαθεί να συγκροτηθεί και να φωνάξει συνθήματα σε μικρές ομάδες των 10 ατόμων σε πεζοδρόμια, αλλά και πάλι δέχτηκε προπηλακισμό και απειλές ότι «όποιος δεν τρέχει, θα φάει προσαγωγή».

Τα παραπάνω γεγονότα εξελίχθηκαν με πολιτική εντολή των ίδιων ανθρώπων που βασανίζουν και δολοφονούν έναν ηλικιωμένο κρατούμενο, ενώ παράλληλα συγκαλύπτουν και υπερασπίζονται έναν παιδοβιαστή ομοϊδεάτη τους. Οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορούν τον Κουφοντίνα ότι δεν σέβεται την δημοκρατία και την ανθρώπινη ζωή, είναι οι ίδιοι που καταργούν στην πράξη τα δικαιώματα όλων μας και με τις ακραίες βιαιότητες τους θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων διαδηλωτών.  Οι ίδιοι άνθρωποι που αρνούνται δικαιώματα σε κάποιον επειδή είναι τρομοκράτης, είναι οι ίδιοι που σκορπάνε τρομοκρατία σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συμπεριφέρεται σαν να μην έμαθε τίποτα από την ιστορία των αριστοκρατών Λουδοβικών και την κατάληξη τους!

Δεν θα αφήσουμε τον φόβο να νικήσει! Στηρίζουμε την αυριανή κινητοποίηση των 1.000 δικηγόρων υπέρ των δίκαιων αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα, το Σάββατο, στις 12:00 στο Σύνταγμα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πρέπει να ζήσει! Είναι ζήτημα λίγων πια ωρών, διότι αφαίρεσε τον ορό της αντιβίωσης, που ως τώρα ήταν η μοναδική πηγή ενυδάτωσης και δήλωσε ότι σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεών του, δεν επιθυμεί ανάνηψη.

Η υπόθεση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων ενός φυλακισμένου είναι πλέον υπόθεση υπεράσπισης των κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών που καταπνίγονται από την κυβέρνηση των ακροδεξιών δολοφόνων.

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2017/12/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2017/12/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Σήμερα 26 Φλεβάρη, είχε καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, στις 18:00 στα Προπύλαια. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι 63 χρονων και έχει εκτίσει 19 χρόνια από την ποινή του σε πολλάκις ισόβια, τα περισσότερα από αυτά στο κελί του στον Κορυδαλλό. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας νοσηλεύεται σε εξαιρετικά...