Το πρωί της Πέμπτης (7/5) διεξάγεται η συνέχεια της δίκης των ναζί της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό. Το πρώτο μέρος της δίκης, που διεξήχθη στις 20 Απριλίου, συνδιάστηκε με μια θλιβερή προσπάθεια των ναζί να διαδηλώσουν έξω από τα δικαστήρια υπέρ των δολοφόνων αρχηγών τους. Εκείνη την ημέρα ωστόσο, αυτή η προσπάθεια “σκεπάστηκε” από την απείρως μαζικότερη συγκέντρωση των αντιφασιστικών οργανώσεων που βρέθηκαν στον Κορυδαλλό.

Είναι εμφανές πως το να πηγαίνει η δίκη από αναβολή σε αναβολή θα είναι μια εξέλιξη που θα ευννοήσει την Χρυσή Αυγή. Όσο πιο συνηθισμένο φαινόμενο θα γίνεται στις γειτονιές του Κορυδαλλού η εικόνα μερικών φασιστών να διαδηλώνουν έξω από τα δικαστήρια, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές τους να μην έχουν την απάντηση που τους αναλογεί από την πλευρά του αντιφασιστικού κινήματος. Όσες περισσότερες “διαμαρτυρίες” χρυσαυγιτών τόσο περισσότερο έδαφος θα υπάρχει για να ξεδιπλωθούν τα γελοία κλαψουρίσματά τους πως είναι τα αθώα θύματα μιας παρεξήγησης.

Για τις αντιφασίστριες και τους αντιφασίστες η παρουσία μας έξω από τα δικαστήρια την ημέρα της συνέχισης της δίκης της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι δεδομένη. Όχι μονο για να μην αφήσουμε τους φασίστες να διασπείρουν ανενόχλητοι το ρατσιστικό τους δηλητήριο αλλά και γιατί μόνο το εργατικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα μπορεί να δώσει την απάντηση στον φασισμό και όχι οι δικαστικές αίθουσες. Το τσάκισμα του φασισμού είναι δικό μας χρέος και όχι του Κράτους και των μηχανισμών του που τον γεννάνε και τον θρέφουν.

Από τους χώρους εργασίας και τα φοιτητικά αμφιθέατρα μέχρι τους δρόμους και τις πλατείες των γειτονιών μας, να κάνουμε κατανοητό στο καθένα, ότι ντόπιοι και μετανάστες θα παλέψουμε με κοινούς αγώνες ενάντια στους φασίστες, όχι απλά μέχρι να φυλακιστούν μερικά καθάρματα της Χρυσής Αυγής αλλά μέχρι να εξαλειφθεί ακόμα και η πιο παραμικρή υποψία ναζισμού από κάθε γωνιά της κοινωνίας μας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία για την δεύτερη μέρα της δίκης των φασιστών της Χρυσής Αυγής την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 8 πμ στο γήπεδο της Προοδευτικής (Γρηγορίου Λαμπράκη και Χρυσοστόμου Σμύρνης).

Logo-Roci

 

RocinanteΑνακοινώσεις
Το πρωί της Πέμπτης (7/5) διεξάγεται η συνέχεια της δίκης των ναζί της Χρυσής Αυγής στον Κορυδαλλό. Το πρώτο μέρος της δίκης, που διεξήχθη στις 20 Απριλίου, συνδιάστηκε με μια θλιβερή προσπάθεια των ναζί να διαδηλώσουν έξω από τα δικαστήρια υπέρ των δολοφόνων αρχηγών τους. Εκείνη την ημέρα ωστόσο,...