Συνεχίζοντας τον κατασταλτικό του παροξυσμό, το ελληνικό κράτος και ειδικότερα το υπουργείο καταστολής του πολίτη, εξέδωσε ένα τελεσίγραφο μήνυμα προς κάθε κατειλημμένο χώρο δίνοντας διορία εγκατάλειψής του στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Είναι αλήθεια πολύ ενδιαφέρουσα η ανθρωπιστική μεταστροφή του κυρίου Μιχάλη, μιας και είχαμε συνηθίσει ΟΠΚΕ και ασφαλίτες να μπουκάρουν απρόσμενα σε κατειλημμένους χώρους με τα αυτόματα υψωμένα απέναντι σε άοπλους και ανήλικα με τα αρκουδάκια τους.

Βέβαια, η ανθρωπιστική μεταστροφή του υπουργείου καταστολής είναι ελαφρώς παραπειστική. Απλά κοινοποιώντας αυτό το τελεσίγραφο και εξαγγέλλοντας τις νέες κατασταλτικές επιχειρήσεις, θέλουν να αποκτήσουν κοινωνική νομιμοποίηση για το νέο όργιο καταστολής που ετοιμάζουν, πουλώντας παράλληλα και λίγο ακόμα κρατικό τσαμπουκά. Οι εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν απαχθεί, οι χτισμένες καταλήψεις και τα αμέτρητα θύματα ξυλοδαρμών και βασανιστηρίων, παρενοχλήσεων, εξευτελισμών, συλλήψεων, απειλών και παρακολουθήσεων από τα ένστολα καθάρματα δεν είναι αρκετά για την ευφάνταστη καμπάνια του «νόμος και τάξη».  Και πώς να είναι άλλωστε, όταν κόντρα στον αντιδραστικό συρφετό και τα εκτελεστικά του τσιράκια με τα κλομπ, χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους τις προηγούμενες μέρες τόσο στα εκπαιδευτικά συλλαλητήρια όσο και στη μεγαλειώδη πορεία της 17ης Νοέμβρη. Για αυτό πασχίζουν καθημερινά όπου βρεθούν και όπου σταθούν, να δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας, αποκρύπτοντας την αλήθεια και χυδαιολογώντας.

Aυτό που δεν καταλαβαίνουν οι κυρίαρχοι θιασώτες του παραπάνω δόγματος είναι ότι η «κανονικότητα» τους θα είναι πάντα εντελώς εύθραυστη απέναντι στη κοινωνική κίνηση. Όποιες κατασταλτικές μεθόδους και να εφαρμόσουν, όση προπαγάνδα και να χωρέσουν στα κανάλια και τις φυλλάδες τους, μια άλλη πραγματικότητα θα εξελίσσεται ταυτόχρονα. Είναι η πραγματικότητα των «μη κανονικών» ανθρώπων, όλων αυτών που η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο: πρόσφυγες και μετανάστες/ρεις, εργαζόμενους/ες και ανέργους/ες, καταληψίες και αγωνιστές/ριες, φοιτητές/ριες και μαθητές/ριες. Όλοι και όλες θύματα καταπίεσης και εκμετάλλευσης του ίδιου συστήματος, που παραμένουν όμως ασύνδετα παρότι μπορεί να βρίσκονται από κοινού στο δρόμο ανά διαστήματα.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και η χρονική στιγμή που επιλέγει το υπουργείο για αυτή την εξαγγελία. Λίγες μέρες μόλις μετά τον ξυλοδαρμό και βασανισμό διαδηλωτών αλλά και την παρακολούθηση μέσω συσκευών γεωεντοπισμού και καμερών αγωνιστών και πολιτικών χώρων, δίνει διορία σε καταλήψεις προσφυγικές και μη, μέχρι την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς. Το κράτος στην επιδίωξη δημιουργίας της περιβόητης «κανονικότητας» θέλει να επανοηματοδοτήσει και τις επετείους που το ίδιο προκάλεσε. Με λίγα λόγια ο κύριος Μιχάλης θέλει να θυμόμαστε την 6η Δεκέμβρη όχι σαν μέρα μνήμης του δολοφονηθέντα από μπάτσο 15χρονου Αλέξανδρου και την αφετηρία της εξέγερσης του Δεκέμβρη αλλά ως μέρα αφετηρίας ενός ακόμη αντιπροσφυγικού κρατικού πογκρόμ και εκκένωσης καταλήψεων.

Ενάντια λοιπόν στον κρατικό σαδισμό, τους σύγχρονους βασανιστές και τον πόλο σκοταδισμού και αντίδρασης, έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε, που δεν τα έχουν καν φανταστεί οι χαρτογιακάδες και οι καραβανάδες που νομίζουν ότι παίζουν στρατέγκο με τις ζωές και τις ανάγκες μας. Στην απόπειρα του κράτους να μετατρέψει τη κοινωνία σε ένα απέραντο αποστειρωμένο χώρο υπερεκμετάλλευσης,  διαλύοντας κάθε εστία και δομή συλλογικής ζωής και αγώνα, θα στήσουμε ανάχωμα αντίστασης και αλληλεγγύης. Οι δεκάδες χιλιάδες «μη κανονικές» «μειοψηφίες» που διαδήλωσαν τις προηγούμενες μέρες, συντροφιά με πολλούς/ες ακόμη θα δώσουμε το δικό μας τελεσίγραφο με το πιο μαζικό, ανυποχώρητο και μαχητικό τρόπο, εκεί που το δίναμε πάντα: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

 

-Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους

-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο

-Αντίσταση στην κρατική τρομοκρατία και τη μετατροπή της βίας και της καταστολής σε «κανονικότητα»

-‘Ολοι/ες στους δρόμους ενάντια στην προσπάθεια της αντίδρασης να μετατρέψει την κοινωνία σε νεκροταφείο

RocinanteΑνακοινώσεις
Συνεχίζοντας τον κατασταλτικό του παροξυσμό, το ελληνικό κράτος και ειδικότερα το υπουργείο καταστολής του πολίτη, εξέδωσε ένα τελεσίγραφο μήνυμα προς κάθε κατειλημμένο χώρο δίνοντας διορία εγκατάλειψής του στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Είναι αλήθεια πολύ ενδιαφέρουσα η ανθρωπιστική μεταστροφή του κυρίου Μιχάλη, μιας και είχαμε συνηθίσει ΟΠΚΕ και ασφαλίτες να μπουκάρουν...