Στις 12 Νοέμβρη τα ξημερώματα, μέρα γενικής απεργίας, η αστυνομία με την παρουσία εισαγγελέα και έχοντας στα χέρια της ένταλμα σύλληψης από το Ιταλικό κράτος, μπουκάρει στα σπίτια 5 φοιτητών-εργαζομένων από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Το ένταλμα που έχει εκδοθεί από τις Ιταλικές αρχές κατηγορεί τους 5 φοιτητές για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση του NO EXPO στο Μιλάνο την ημέρα της πρωτομαγιάς. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι στην προσπάθεια του Ιταλικού κράτους για την έκδοση των 5 φοιτητών, το κατηγορητήριο που τους στοχοποιεί είναι κακουργηματικού χαρακτήρα σε αντίθεση με το ελληνικό δίκαιο που τις ίδιες κατηγορίες τις τοποθετεί στα πλημμελήματα. Την ίδια περίοδο διώκονται για την ίδια διαδήλωση 5 Ιταλοί.

Τι ήταν όμως η κινητοποίηση που συμμετείχαν οι 5 και γιατί βρέθηκαν να διαδηλώνουν εκεί 5 έλληνες;

Το NO EXPO ήταν μια αντικαπιταλιστική διαδήλωση η οποία οργανώθηκε στο πλαίσιο της αντιπαράταξης στο φεστιβάλ EXPO MILAN0 2015, ενός φεστιβάλ που σκοπό έχει την προώθηση, τη διαφήμιση και το πλασάρισμα νέων τεχνολογιών, προϊόντων και επιχειρήσεων. Μιλάμε δηλαδή για μια σύναξη του Ιταλικού και όχι μόνο κεφαλαίου με στόχο την επίτευξη συμφωνιών και τη μεγιστοποίηση των κερδών του.

Οι 5  φοιτητές από την Ελλάδα έτυχε να βρεθούν την ίδια περίοδο στο Μιλάνο και όντας ενεργά κομμάτια του αντικαπιταλιστικού κινήματος στη χώρας μας ήταν αυτονόητο να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της πρωτομαγιάς για το NO EXPO. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου, συνευρίσκονται σε κάποιο μέρος  για να διαδηλώσουν, προτάσσοντας τη διεθνή αλληλεγγύη και παλεύοντας για δικαιοσύνη και ελευθερία.

Το Ιταλικό κράτος επιδιώκει να εφαρμόσει μια κατασταλτική πολιτική που ξεφεύγει από τα σύνορά του και φτάνει σε κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Θέλοντας να εξουδετερώσει κάθε εσωτερικό εχθρό, εξαφανίζοντας κάθε κίνημα και απελευθερωτική φωνή που ορθώνεται ενάντια σε αυτό και τα αφεντικά. Tο Ιταλικό κράτος δεν διστάζει να εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για 5 έλληνες φοιτητές και άλλους 5 Ιταλούς που συμμετείχαν σε μια διαδήλωση, διαδικασία που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται για την πάταξη της σωματεμπορίας ή της διακίνησης ναρκωτικών και όχι την καταστολή κοινωνικών κινημάτων και πολιτικών φρονημάτων.

Ως Aναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε και τμήμα του ευρύτερου αντικαπιταλιστικού-ταξικού κινήματος δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Απαιτούμε από τις ελληνικές δικαστικές αρχές την μη έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία. Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, φοιτητή/τρια και γενικότερα κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να  παλέψει ώστε να αποτραπεί η έκδοση των 5 αγωνιστών, που θα κατέστρεφε τις ζωές τους και θα δημιουργούσε μια πολύ κακή παρακαταθήκη για το κοινωνικό-ταξικό και αντικαπιταλιστικό κίνημα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

Να αποτρέψουμε την έκδοση στις ιταλικές αρχές, των 5 φοιτητών-εργαζομένων – Να σταματήσει κάθε δίωξή τους.

Καμία ποινικοποίηση των κοινωνικών-ταξικών αγώνων.

Αλληλεγγύη στους 5 Ιταλούς διαδηλωτές που δικάζονται για την ίδια υπόθεση.

Συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τρίτης 24/11, στις 6.00 μμ, στην Ιταλική Πρεσβεία.

12243597_1650634121869193_8596414193293867520_n

RocinanteΑνακοινώσεις
Στις 12 Νοέμβρη τα ξημερώματα, μέρα γενικής απεργίας, η αστυνομία με την παρουσία εισαγγελέα και έχοντας στα χέρια της ένταλμα σύλληψης από το Ιταλικό κράτος, μπουκάρει στα σπίτια 5 φοιτητών-εργαζομένων από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Το ένταλμα που έχει εκδοθεί από τις Ιταλικές αρχές κατηγορεί τους 5 φοιτητές...