Ανακοίνωση της Κλαδικής ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τις απολύσεις στον ΔΟΛ και κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα

Στη ναυαρχίδα του ελληνικού τύπου, στον όμιλο που ανήκουν οι πρόθυμοι υποστηρικτές της (ανεξαρτήτως χρώματος) εξουσίας, οι εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα, ο πόλεμος ενάντια στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχει κηρυχθεί από καιρό.

Οι τελευταίες απολύσεις δεκάδων εργαζομένων στον ΔΟΛ, που ανακοινώθηκαν στο τέλος Αυγούστου, ανάμεσα στις οποίες και οι απολύσεις δύο συντρόφων της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, των Γιάννη Ανδρουλιδάκη και Κωστή Μαργιόλη κι όσες πολλές ακόμα έχουν προεξοφληθεί για τις επόμενες μέρες, δεν είναι παρά η επιβεβαίωση αυτού που το σύνολο του κόσμου της Εργασίας ήδη γνωρίζει. Οι εργαζόμενοι είναι  αυτοί που πρέπει να «θυσιαστούν» όταν τα περιθώρια (κέρδους) στενεύουν για τους εργοδότες. Στην περίπτωση δε των υπερχρεωμένων στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο στόχος είναι διπλός καθώς περιλαμβάνει και τη διασφάλιση της «επένδυσης» του πιστωτή. Όπως έχουν αφήσει να διαρρεύσει τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας, οι απολύσεις γίνονται κατ’ απαίτηση (και) των τραπεζών.

Η «επέμβαση» του εργοδότη είναι καλά οργανωμένη αφού φροντίζει σε κάθε κύμα απολύσεων να δείχνει ποιοι είναι οι πιο ανεπιθύμητοι. Είναι εκείνοι που αντιστέκονται στην κατάλυση των ελάχιστων μέτρων προστασίας που έχουν απομείνει στον εργαζόμενο (βλέπε συλλογικές συμβάσεις), εκείνοι που περιφρουρούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, όταν οι πειθήνιοι στις εργοδοτικές «συμβουλές» συνάδελφοι σπεύδουν να δείξουν πόσο πολύ θέλουν «απλώς να κάνουν τη δουλειά τους», είναι εκείνοι που υπερασπίζονται το δικαίωμα των δημοσιογράφων να λένε και καμιά αλήθεια μαζί με την τόση προπαγάνδα που μοιράζεται πακέτο με τις κυριακάτικες προσφορές των εφημερίδων κι είναι εκείνοι που δεν έχουν ακόμα ξεχάσει έννοιες όπως η άξια του ονόματός της συνδικαλιστικής δράσης και η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους στον Τύπο και σε κάθε χώρο δουλειάς.

Για όλους αυτούς τους λόγους οι προηγούμενες, οι σημερινές κι οι σχεδιαζόμενες για το μέλλον απολύσεις στον ΔΟΛ αποτελούν μια μάχη ενός κηρυγμένου από το Κεφάλαιο πολέμου ενάντια στο δικαίωμα για αξιοπρεπή εργασία και μαχητικό συνδικαλισμό. Απαιτούμε την άμεση προκήρυξη απεργίας διαρκείας στη συγκεκριμένη επιχείρηση με την προοπτική γενικής απεργίας στον Τύπο μέχρι την ανάκληση όλων των απολύσεων στον ΔΟΛ και καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο κτίριο του ΔΟΛ  (Μιχαλακοπούλου 80 και Παπαδιαμαντοπούλου)  την Δευτέρα (2/9), στις 15:00.

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ

-ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛ

-ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

mme

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Κλαδικής ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τις απολύσεις στον ΔΟΛ και κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα Στη ναυαρχίδα του ελληνικού τύπου, στον όμιλο που ανήκουν οι πρόθυμοι υποστηρικτές της (ανεξαρτήτως χρώματος) εξουσίας, οι εφημερίδες Τα Νέα και Το Βήμα, ο πόλεμος ενάντια στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχει...