Την Πέμπτη (23/1) ιδιοκτήτρια εστιατορίου διαπόμπευσε τα στοιχεία εργαζομένου, ο οποίος επιδίωξε τα αυτονόητα. Συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Christianna»στα Χανιά, δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα αλλά και στη σελίδα του καταστήματος τα στοιχεία πρώην εργαζομένου , απολυμένου από τα μέσα Οκτωβρίου, επειδή έπραξε το προφανές, διεκδίκησε το επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην εργαζόμενος στις αρχές Δεκεμβρίου ενημέρωσε την εργοδότρια πως αν δεν του καταβληθούν αυτά που δικαιούται, θα απευθυνθεί στην επιθεώρηση εργασίας, πράγμα το οποίο και έκανε. Ως συνέπεια αυτού, είναι η δημόσια διαπόμπευση του συναδέλφου με στόχο να μην ξαναβρεί δουλειά στα Χανιά.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος της εργασίας δέχεται δημόσια δυσφήμιση και επιθέσεις από τα αφεντικά με απότοκο οι σχέσεις και οι συνθήκες εργασίας να είναι εξοντωτικές για τους/τις εργαζομένους/ες.

Σε έναν καιρό ανασφάλιστης και πολλές φορές απλήρωτης εργασίας, «ελαστικών» ωραρίων και εντατικοποίησης καθώς και της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας είναι ανάγκη να απαντήσουμε και να σπάσουμε τον τσαμπουκά των αφεντικών.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε δηλώνει την αλληλεγγύη της στον Κ., πρώην εργαζόμενο στο εστιατόριο «Christianna».

-Αλληλεγγύη στον συνάδελφο Κ.

-Όσο αυτοί οργανώνουν τη φτώχεια μας, τόσο επιτακτικό είναι εμείς να οργανώσουμε την τάξης μας.

-Κανένας και καμιά εργαζόμενος/η μόνος/η απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, Τοπική Ένωση Χανίων

RocinanteΑνακοινώσεις
Την Πέμπτη (23/1) ιδιοκτήτρια εστιατορίου διαπόμπευσε τα στοιχεία εργαζομένου, ο οποίος επιδίωξε τα αυτονόητα. Συγκεκριμένα, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Christianna»στα Χανιά, δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα αλλά και στη σελίδα του καταστήματος τα στοιχεία πρώην εργαζομένου , απολυμένου από τα μέσα Οκτωβρίου, επειδή έπραξε το προφανές, διεκδίκησε το επίδομα...