Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ έκανε το αυτονόητο από τη σκοπιά της αστικής δικαιοσύνης: επιβεβαίωσε την πολιτική των απολύσεων, της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα και της κατάργησης των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών.

Η ουσία της απόφασης είναι αυτή. Η αποστροφή για αναστολή του κλεισίματος της ΕΡΤ έως ότου δημιουργηθεί ο νέος φορέας έχει σημασία αποκλειστικά και μόνο σε συμβολικό επίπεδο, στο οποίο η κυβέρνηση είχε ήδη συντριβεί.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ, το κύμα της λαϊκής συμπαράστασης και της εργατικής αλληλεγγύης που ξέσπασε την τελευταία εβδομάδα, δεν έγινε για να απολυθούν οι εργαζόμενοι στον …αέρα.

Τώρα είναι η ώρα της κλιμάκωσης. Η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει κατειλημμένη, ο απεργιακός συντονισμός να οξυνθεί και η συχνότητα να γίνει όργανο όλου του εργατικού κινήματος για να οργανώσει τον αγώνα του.

Στον καπιταλισμό δεν υπάρχουν ούτε κυανόκρανοι ούτε Σολόμωντες. Ή εμείς θα νικήσουμε ή αυτοί.

Οξύνουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη!

-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
-ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΕΡΤ – ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

rocinante

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ έκανε το αυτονόητο από τη σκοπιά της αστικής δικαιοσύνης: επιβεβαίωσε την πολιτική των απολύσεων, της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα και της κατάργησης των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών. Η ουσία της απόφασης είναι αυτή. Η αποστροφή...