Στις 20 Φεβρουαρίου, ο χειριστής μηχανημάτων, Κώστας Θεοδούλης απεγκλωβίζεται νεκρός μέσα από σιλό με αδρανή υλικά στο εργοτάξιο του Λαρσινού στο Λαμπίρι Αχαΐας. Ο εργαζόμενος βρέθηκε σε βάθος 3μιση μέτρων θαμμένος κάτω από μεγάλες ποσότητες άμμου, στην διάρκεια χωματουργικών εργασιών που εκτελούσε απασχολούμενος σε έργα στην ευρύτερη περιοχή.

Τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, η απουσία μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού για την τήρησή τους και η ίδια η εντατικοποίηση της δουλειάς που συνήθως προϋποθέτει την ανάληψη επιπλέον καθηκόντων, είναι εγκληματικές παραλήψεις από μόνες τους, που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι/ες στα εργοτάξια – κάτεργα της περιοχής, πάντα στα πλαίσια της κερδοφορίας και των περικοπών με την ανοχή φυσικά του Κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών του.

Η λίστα με τους νεκρούς αυξάνεται και θα συνεχίζει να μεγαλώνει όσο η παρέμβασή μας περιορίζεται σε απλές καταγγελίες και συμβολικές κινήσεις διαμαρτυρίας, απουσία μιας οργανωμένης απάντησης του ευρύτερου εργατικού κινήματος της περιοχής. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο οφείλουμε να βάλουμε ψηλά στην ατζέντα μας, χωρις υποσημειώσεις και εκπτώσεις σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την ασφάλεια και τη ζωή μας.

Καλούμε εδώ και τώρα το κλαδικό συνδικάτο οικοδόμων Πάτρας να προβεί σε αποκλεισμό του εργοταξίου ιδιοκτησίας Λαρσινού σε συντονισμό με τα υπόλοιπα συνδικάτα, μέχρι τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τήρηση και λήψη μέτρων ασφαλείας μαζί με τη καταβολή όλων των σχετικών πιστοποιήσεων ασφαλείας.

-ΤΗΡΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ

RocinanteΑνακοινώσεις
Στις 20 Φεβρουαρίου, ο χειριστής μηχανημάτων, Κώστας Θεοδούλης απεγκλωβίζεται νεκρός μέσα από σιλό με αδρανή υλικά στο εργοτάξιο του Λαρσινού στο Λαμπίρι Αχαΐας. Ο εργαζόμενος βρέθηκε σε βάθος 3μιση μέτρων θαμμένος κάτω από μεγάλες ποσότητες άμμου, στην διάρκεια χωματουργικών εργασιών που εκτελούσε απασχολούμενος σε έργα στην ευρύτερη περιοχή. Τα ανύπαρκτα...