Δεν μπορεί να προχωρήσει η ανθρωπότητα έχοντας τόση βιαιότητα και μίσος μέσα της. Δεν μπορούμε να ζούμε σε μία κοινωνία που ένας άνδρας μετατρέπεται σε έναν άψυχο βιαστή ή γυναικοκτόνο και μια γυναίκα κακοποιείται ή πέφτει νεκρή από τα χέρια του.

Οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, η κουλτούρα βιασμού και η ενοχοποίηση του θύματος, το καθεστώς της οικονομικής υποτίμησης των γυναικών, η ταύτιση της γυναίκας με την μητρότητα, την φροντίδα του οίκου και της οικογένειας δεν είναι φαινόμενα σε έξαρση τους τελευταίους μήνες. Η πατριαρχία είναι μία αιώνια καταπίεση που πηγάζει από την διαίρεση των ανθρώπων σε εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους, επιβάλλοντας στους άνδρες να ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και τις γυναίκες στην δεύτερη, καλλιεργώντας μίσος μεταξύ τους.

Αυτό που έχει αλλάξει τους τελευταίους μήνες είναι ο χώρος που έχει κατακτήσει το φεμινιστικό και κοινωνικό κίνημα δίνοντας δύναμη στις γυναίκες να έχουν συνείδηση της καταπίεσής τους, εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη και τελικά να σπάσουν την σιωπή τους διεκδικώντας την ελευθερία και την υγεία τους. Ο βάρβαρος βιασμός της καθαρίστριας στα Πετράλωνα δεν έμεινε αναπάντητος. Η ορατότητα που έχουμε κερδίσει λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας ενεργοποιώντας άμεσα τα αντανακλαστικά των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι την φρόντισαν, την πήγαν στο νοσοκομείο και πραγματοποίησαν δύο σπουδαίες πορείες αλληλεγγύης και αντισεξισμού.

Και δεν θα σταματήσουμε εκεί.

Ο συγκεκριμένος βιαστής έχει διαπράξει ξανά αυτήν την φρίκη το 2015. Έχουμε φωνάξει επανειλημμένα πως οι φυλακές δεν είναι τίποτα άλλο από αποθήκη ψυχών, για τις οποίες δεν προβλέπεται ουσιαστική ανάπτυξη της κοινωνικής ευαισθησίας, αλληλεγγύης και ευθύνης, πόσω μάλλον στο ζήτημα της αντισεξιστικής διαπαιδαγώγησης. Ένα μέρος της ευθύνης του βιασμού της καθαρίστριας το έχει και το ελληνικό κράτος, το οποίο φυλακίζει ανθρώπους για χρόνια σε άθλια μπουντρούμια, οξύνοντας πολλές φορές το μίσος τους αντί να δρα ως επανενταξιακός μηχανισμός. Ταυτόχρονα με την καταδίκη του για τον βιασμό της εργαζόμενης είναι άμεση ανάγκη να υπάρξει ριζική αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος, ώστε η καταδίκη του να μην σημαίνει απλά προσωρινή διακοπή της δράσης του.

Η ομάδα γυναικών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί όλο τον κόσμο στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στην επιζώσα καθαρίστρια και ενάντια στο μίσος κατά των γυναικών την Τρίτη 22/6 στις 18.30 στην πλ. Αικατερίνης στα Πετράλωνα.

Διεκδικούμε:

– Πλήρη και δωρεάν ψυχολογική και οικονομική στήριξη της επιζώσας καθαρίστριας από το κράτος
– Πλήρη εργασιακά δικαιώματα στις καθαρίστριες. Καμιά στο σκοτάδι, καμιά με εξευτελιστικούς μισθούς
– Να κατοχυρωθεί νομικά το σεξιστικό μίσος στην σεξιστική κακοποίηση
– Ενισχυμένες δομές και καταφύγια σε κάθε γειτονιά για κακοποιημένες γυναίκες και μη
– Ριζική αλλαγή του σωφρονιστικού συστήματος και αντισεξιστική διαπαιδαγώγηση στις φυλακές
– Καμιά μόνη, καμιά λιγότερη, καμιά υποχώρηση
– Δικαίωση για την Καρολάιν Κράουτς

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-1024x786.pnghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-300x300.pngRocinanteΟμάδα Γυναικών
Δεν μπορεί να προχωρήσει η ανθρωπότητα έχοντας τόση βιαιότητα και μίσος μέσα της. Δεν μπορούμε να ζούμε σε μία κοινωνία που ένας άνδρας μετατρέπεται σε έναν άψυχο βιαστή ή γυναικοκτόνο και μια γυναίκα κακοποιείται ή πέφτει νεκρή από τα χέρια του. Οι γυναικοκτονίες, οι βιασμοί, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, η κουλτούρα...