Μέσα στους τελευταίους 14 μήνες, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δεχθήκαμε μια νέα επίθεση στην Ελλάδα, που έρχεται να αποτελειώσει το καταστροφικό έργο των πολιτικών του κεφαλαίου κατά την περίοδο της προηγούμενης καπιταλιστικής κρίσης. Εκατοντάδες χιλιάδες ήταν αυτοί και αυτές που βίωσαν την ανασφάλεια της αναστολής σύμβασης και ένα πολύ μεγάλο μέρος ανάμεσά τους ετοιμάζεται να βγει στην ανεργία, την ίδια στιγμή κατά την οποία οι εργοδότες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για να ρίξουν κι άλλο τους μισθούς και το εργατικό κόστος. Ασφαλώς, από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες προέρχεται και η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων της πανδημίας και εμείς είμαστε που πληρώνουμε το κόστος της μηδενικής ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, από μια κυβέρνηση η οποία απέναντι στον κορωνοϊό (και στην πραγματικότητα απέναντι στην κοινωνία) αντιπαράταξε την αστυνομία.

Είναι σε αυτή τη στιγμή που παρουσιάζεται ένα νομοσχέδιο το οποίο καταλύει το 8ωρο μετά από 101 χρόνια, επιτρέπει τη 10ωρη εργασία, καταργεί τις πληρωμένες υπερωρίες και επισφραγίζει τον κρατικό έλεγχο στο συνδικαλιστικό κίνημα, μέσω του φακελώματος.

Όπως σταθερά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, κυβέρνηση και Κεφάλαιο, βρήκαν αρωγό σε αυτή την προσπάθεια το συνδικαλιστικό μαυσωλείο της ΓΣΕΕ, που αυτή τη φορά προχώρησε ανοιχτά σε επιχείρηση απεργοσπασίας, μπλοκάροντας όπου και όσο μπορούσε την απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισαν σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα για τις 6 Μάη και «απεργώντας» σε μέρα κρατικής αργίας.

Δεν περιμέναμε σήμερα για να καταλάβουμε ότι το εργατικό κίνημα οφείλει να οργανωθεί όχι μόνο χωρίς τη ΓΣΕΕ, αλλά παρά και ενάντια στη ΓΣΕΕ. Η απεργία της 6ης Μαΐου μπορεί και οφείλει να γίνει το έναυσμα ενός συνδικαλιστικού, ταξικού και απεργιακού συντονισμού, ο οποίος θα ματαιώσει τα κυβερνητικά σχέδια για κατάργηση του 8ωρου και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια συνδικαλιστική αναγέννηση που θα διεκδικήσει την αποφασιστική μείωση του χρόνου εργασίας και την παράλληλη αύξηση των μισθών.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου, στις 10:30 πμ στα Προπύλαια.

-Να ματαιώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια για κατάργηση του 8ωρου και των πληρωμένων υπερωριών
-Μείωση του χρόνου εργασίας, αύξηση στους μισθούς
-Προστασία της εργασίας από τις απόπειρες των εργοδοτών να απαλλαχθούν από το εργατικό κόστος
-Κανένας κρατικός έλεγχος στις συνδικαλιστικές διαδικασίες, καμία κρατική παρέμβαση στα συνδικάτα
-Συνδικαλιστικός συντονισμός για να οργανωθεί η απεργιακή δράση παρά και ενάντια στην ΓΣΕΕ
-Μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας και του δημόσιου χαρακτήρα της


http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2016/07/996008_10200111931396126_1368204063_n.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2016/07/996008_10200111931396126_1368204063_n-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Μέσα στους τελευταίους 14 μήνες, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες δεχθήκαμε μια νέα επίθεση στην Ελλάδα, που έρχεται να αποτελειώσει το καταστροφικό έργο των πολιτικών του κεφαλαίου κατά την περίοδο της προηγούμενης καπιταλιστικής κρίσης. Εκατοντάδες χιλιάδες ήταν αυτοί και αυτές που βίωσαν την ανασφάλεια της αναστολής σύμβασης και ένα...