Ανακοίνωση της Kλαδικής Ένωσης Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

Βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο από την αρχή της πανδημίας. Το δημόσιο σύστημα υγεία καταρρέει υπό το βάρος του όγκου των ασθενών με COVID-19. Οι διασωληνωμένοι αυξάνονται, οι θέσεις ΜΕΘ έχουν εξαντληθεί και οι άνθρωποι που χρήζουν εντατικής παρακολούθησης στοιβάζονται σε ράντζα. Ολόκληρα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσηλευτήρια της μίας νόσου, χωρίς καν την στοιχειώδη ενημέρωση του προσωπικού τους. Τι φταίει γι’ αυτό;

Έχει γίνει κοινός τόπος ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει το σύστημα υγείας στο έλεος της πανδημίας, ακριβώς γιατί συμπυκνώνει την αλήθεια των τελευταίων 12 μηνών, όπως επίσης κι ότι οι παράλογες απαγορεύσεις κυκλοφορίας και η διαχείριση ακορντεόν μόνο την παρεμπόδιση της διασποράς δεν έχουν επιτύχει. Τώρα όμως, με βάση τις τελευταίες επιλογές της κυβέρνησης, περνάμε σε άλλο επίπεδο ανευθυνότητας εκ μέρους της.

Συγκεκριμένα, εν μέσω τέτοιου αριθμού κρουσμάτων και νοσηλευομένων, σκοπεύει να ανοίξει την αγορά, επιτρέπει την πρώτη άφιξη τουριστών στην Κρήτη, δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, παρά μόνο προχώρησε σε μια γελοία επιστράτευση ιδιωτών γιατρών για να τους τοποθετήσει στις δομές που δεν έχει και το όλο σκηνικό συμπληρώνεται με τον προσφιλή της αυταρχισμό (εκ μέρους των διορισμένων διοικήσεων των νοσοκομείων) που επιβάλλει κόψιμο μισθών σε 2 συναδέλφους στον Ευαγγελισμό για «ανάρμοστη συμπεριφορά» και στην απόλυση του συναδέλφου Καταραχιά στον Άγιο Σάββα για τη συνδικαλιστική του δράση που στόχευε σε μέτρα προστασίας των συναδέλφων του από τον κορωναϊό. Κυρίως όμως έχει ξεκινήσει η παραφιλολογία για δωρεάν διάθεση rapid τεστ, που πέραν του γεγονότος ότι αποδείχτηκε ένα ακόμη ψέμα, συνοδεύτηκε από την έμμεση δήλωση ότι θα διεξάγεται από το κάθε πρόσωπο που το ζητά χωρίς την κεντρική καταγραφή των αποτελεσμάτων! Δηλαδή πλέον η υπόθεση πανδημία μετατρέπεται σε μια πλήρως ατομική υπόθεση και ευθύνη.

Προφανώς η κυβέρνηση κρίνει ότι έχοντας προχωρήσει ο εμβολιασμός στις ηλικίες άνω των 65 ετών και των ευάλωτων ιατρικά ομάδων, μένει ο υπόλοιπος πληθυσμός που κι αν νοσήσει θα έχει ελάχιστο ποσοστό νεκρών, τέτοιο που δεν θα επηρεάσει το πολιτικό της κόστος. Παράλληλα βλέποντας ότι μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης χάνει σε συναίνεση, κρίνει ότι πρέπει να ανοίξει την οικονομία προκειμένου να μην ενταθεί η κοινωνική δυσαρέσκεια απέναντί της λόγω λοκ-ντάουν. Οπότε αδιαφορώντας για τις πιθανές εκατόμβες νεκρών μεταξύ όλων των άλλων ασθενών που δεν νοσούν από COVID-19 καθώς η εκθετική διασπορά του ιού θα φέρει χιλιάδες κόσμο στα νοσοκομεία που θα καταρρεύσουν εντελώς, θα περιοριστεί στις ανακοινώσεις των νεκρών από κορωνοϊό και θα μιλά για την ομαλή εξέλιξη του εμβολιασμού και την ανοιχτή λειτουργία πλέον της οικονομίας. Ταυτόχρονα θέλει να πετάξει πλέον ολοκληρωτικά το μπαλάκι της ευθύνης ατομικά στον καθένα και την καθεμιά, καθώς θα διατείνεται ότι έκανε τα πάντα μετά την εξασφάλιση των εμβολιασμών κι άλλη αρμοδιότητα δεν τη βαραίνει. Οπότε για κάθε τι άλλο στραβό θα φταίνε οι ανεύθυνοι πολίτες!

Άλλη βαρβαρότητα και κοροϊδία δεν αντέχεται μέσα στη δυστοπία που ζούμε. Το υγειονομικό και εργατικό κίνημα παίρνοντας τη σκυτάλη από το κίνημα μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης πρέπει να απαιτήσει την πτώση της κυβέρνησης των ακροδεξιών δολοφόνων, των εραστών της αγοράς και της αριστείας. Αυτό δεν σημαίνει υποστήριξη καμιάς άλλης δήθεν σωτήριας κυβέρνησης, αλλά τη ζωτική ανάγκη της ταξικής οργάνωσης ως απάντηση στην πιο ζοφερή απ’ αυτές.

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Kλαδικής Ένωσης Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε Βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο από την αρχή της πανδημίας. Το δημόσιο σύστημα υγεία καταρρέει υπό το βάρος του όγκου των ασθενών με COVID-19. Οι διασωληνωμένοι αυξάνονται, οι θέσεις ΜΕΘ έχουν εξαντληθεί και οι άνθρωποι που χρήζουν εντατικής παρακολούθησης στοιβάζονται σε...