Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την «λευκή» νύχτα στις Σέρρες στις 27/12.   

Στις 27 Δεκεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις Σέρρες μία «λευκή νύχτα» για πρώτη φορά στην πόλη μας. Εντάσσεται στα πλαίσια της «Πολιτείας των Ευχών» και αποτελεί ένα ακόμη λιθαράκι στην προσπάθεια του δήμου, της αντιπεριφέρειας και του εμπορικού συλλόγου της πόλης για την περαιτέρω κερδοφορία του τοπικού κεφαλαίου.

Το «εορταστικό» κλίμα που συντίθεται από μουσική, καρουζέλ, στολισμένα δέντρα και άπειρα φωτάκια δεν αρκεί όμως, για να καλύψει την αθλιότητα της λευκής νύχτας. Σε μία πόλη στην οποία η εργοδοτική αυθαιρεσία, η μαύρη εργασία, η κατακράτηση δεδουλευμένων και δώρων αποτελεί κανόνα, τίθεται και το ζήτημα απορρύθμισης των εργασιακών ωραρίων. Οι εργαζόμενοι/ες την ημέρα αυτή, θα αναγκαστούν να δουλέψουν μέχρι τα μεσάνυχτα, αναγκασμένοι/ες να εξυπηρετήσουν έναν αναλογικά πολύ μεγάλο αριθμό πελατών, που συρρέουν για να αγοράσουν προϊόντα που βρίσκονται σε έκπτωση.

H «απελευθέρωση των εργασιακών ωραρίων» ουσιαστικά φέρνει στο προσκήνιο ένα καθεστώς το οποίο μόνο απελευθερωτικό δεν είναι για τον κόσμο της εργασίας, καθώς το σκηνικό που συνθέτουν οι «γιορτές τόνωσης της αγοραστικής κίνησης» είτε ονομάζονται λευκές νύχτες, είτε black Fridays, είτε κυριακάτικη εργασία είναι δυστοπικό. Οι εργαζόμενοι/ες δεν είμαστε μηχανήματα που μπορούν οι εργοδότες να χρησιμοποιούν όποτε επιθυμούν, έχουμε ζωές και το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο.

Η επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, τα οποία αποτελούν αποτέλεσμα διεκδικήσεων και αγώνων δεν πρέπει να μας αφήνει απαθείς. Να αντισταθούμε συλλογικά, με όπλο την ταξική αλληλεγγύη. Να γυρίσουμε την πλάτη στις εκπτωτικές προσφορές, σκεπτόμενοι ως εργάτες και όχι ως πελάτες. Να οργανωθούμε στα σωματεία μας, να βάλουμε μπροστά τα ταξικά μας συμφέροντα και τις ανάγκες μας. Και φυσικά, να μην δώσουμε ούτε ευρώ σε αυτή τη γιορτή των αφεντικών.

-Είμαστε εργάτες, και όχι συνεργάτες, και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες!

-Ενάντια στον ανταγωνισμό, η ταξική αλληλεγγύη!

RocinanteΑνακοινώσειςΕργατικά
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την «λευκή» νύχτα στις Σέρρες στις 27/12.    Στις 27 Δεκεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις Σέρρες μία «λευκή νύχτα» για πρώτη φορά στην πόλη μας. Εντάσσεται στα πλαίσια της «Πολιτείας των Ευχών» και αποτελεί ένα ακόμη λιθαράκι στην προσπάθεια του...