Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης Υγείας της ΑΠ Ροσινάντε για τις εκδικητικές κινήσεις απέναντι σε συνδικαλιστ(ρι)ές

Παρά τις απεργίες και τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που ακολούθησαν το έγκλημα στα Τέμπη, οι οποίες φαίνεται να έχουν κάψει το πολιτικό χαρτί που λέγεται Μητσοτάκης, οι κρατικοί μηχανισμοί απαντούν με ένα χυδαίο τσαμπουκά απέναντι στη συνδικαλιστική δράση. Ίσως όχι τυχαία, δεδομένου ότι στον αγώνα για το έγκλημα των Τεμπών ηγεμόνευσαν τα σωματεία κι όχι «η κοινωνία των πολιτών». Καλείται, λοιπόν, από την εισαγγελία σε απολογία ο συνάδελφος Καταραχιάς, μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Η κλήση για απολογία αφορά τη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας των συνδικάτων στη δημόσια υγεία στις 30/03/2021 ενάντια στην εκδικητική απόλυσή του λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», οπότε και κατηγορείται για υποκίνηση πλήθους να εισέλθει στο υπουργείο σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτήν την κυβέρνηση, που εν μέσω πανδημίας και λοκ-ντάουν πέρασε τον αντι-συνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, του ίδιου υπουργού που γιόρταζε τις ιδιωτικοποιήσεις που έχει επιβάλλει, μεταξύ των οποίων και αυτήν του ΟΣΕ.

Νωρίτερα, η διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», που στο πρόσφατο παρελθόν απέτρεψε την παράταση ειδικότητας του συναδέλφου Σκούφογλου, λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης, μεταθέτει τη συναδέλφισσα Ερωτοκρίτου, μέλους της ΟΕΝΓΕ και μέλος της ίδιας συνδικαλιστικής παράταξης και του ίδιου πολιτικού φορέα με το συνάδελφο Καταραχιά, στην αποδυναμωμένη «Πολυκλινική Αθηνών», αντί της οργανικής θέσης στην παθολογική κλινική του «Ευαγγελισμού», έτσι όπως διορίστηκε βάσει της προκήρυξης στην οποία έλαβε μέρος και πληρούσε τα κριτήρια διορισμού. Στάλθηκε σε ένα αποδυναμωμένο τμήμα, αντί του πόστου της, όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, με προφανές κριτήριο τη σχετική απομόνωσή της από ένα μαζικότερο χώρο εργασίας. Ο ακροδεξιός υπουργός υγείας Πλεύρης είχε δηλώσει προς τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς» όταν εγκαινίαζε τα νέα ΤΕΠ ότι «δεν θα μας εμποδίσετε εσείς με τις ντουντούκες», και εκεί με ντουντούκα ήταν η συναδέλφισσα Ερωτοκρίτου ως μέλος τότε του σωματείου του νοσοκομείου.

Η νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ. παραμένει απόλυτα πιστή στις επιταγές του Κεφαλαίου. Με μεγάλη πρεμούρα προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση, λίγο πριν τις εκλογές, της παιδο-ογκολογικής κλινικής και του νερού κι ενώ το αίμα δεν έχει στεγνώσει στις ράγες του ιδιωτικοποιημένου ΟΣΕ. Μια τέτοια αντι-κοινωνική και αντεργατική πολιτική για να υλοποιηθεί απαιτείται ο έτερος βραχίονάς της, αυτός της αντι-συνδικαλιστικής αλλά και γενικότερα κατασταλτικής, βάναυσης πολιτικής με αποκορύφωμα το διαρκή και ακήρυχτο πόλεμο στους/στις μετανάστ(ρι)ες. Την έχουμε βιώσει πριν την πανδημία και κορυφώθηκε μέσα σ’ αυτήν.

Η απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος δεν μπορεί να είναι άλλη από τη ρότα που ακολούθησε το υγειονομικό κίνημα μέσα στην πανδημία με τις ντουντούκες που φοβάται ο κάθε Πλεύρης, το δρόμο που έδειξε ο αγώνας των καλλιτεχνών και των καταλήψεών τους, και βέβαια οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις απέναντι στο έγκλημα στα Τέμπη.

∙Καμιά δίωξη του συναδέλφου Καταραχιά – να σπάσουμε τον κατασταλτικό κλοιό που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση στην κοινωνία 4 χρόνια τώρα

∙Άμεση μετακίνηση της συναδέλφισσας Ερωτοκρίτου στον Ευαγγελισμό – να σπάσουμε τη διευθυντική αυθαιρεσία

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Υγείας
Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης Υγείας της ΑΠ Ροσινάντε για τις εκδικητικές κινήσεις απέναντι σε συνδικαλιστ(ρι)ές Παρά τις απεργίες και τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που ακολούθησαν το έγκλημα στα Τέμπη, οι οποίες φαίνεται να έχουν κάψει το πολιτικό χαρτί που λέγεται Μητσοτάκης, οι κρατικοί μηχανισμοί απαντούν με ένα χυδαίο τσαμπουκά απέναντι στη...