Το ελληνικό κράτος, ασκεί αδιάκοπα μία απάνθρωπη και βάρβαρη πολιτική εκτοπισμού και περιθωριοποίησης ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες/-στριές. Αυτή η πολιτική, έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό, με την αναγγελία εξώσεων σε βάρος προσφύγων που επιθυμεί να πραγματώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, στηριζόμενη στον αισχρό νόμο Μηταράκη.

Πριν λίγες ημέρες-στο πλαίσιο μίας ακόμη επιχείρησης σκούπα- οι μπάτσοι επιτέθηκαν στους πρόσφυγες που βρισκόταν στη πλατεία Βικτωρίας, επιβιβάζοντας τους με τη βία σε λεωφορεία με κατεύθυνση την Αμυγδαλέζα και πραγματοποιώντας προσαγωγές σε βάρος αλληλέγγυών, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ο Δήμος Αθηνών με τη σειρά του, δε δίστασε να ξηλώσει τα παγκάκια στα οποία έβρισκαν καταφύγιο άστεγοι και άστεγες-πολλοί εξ΄αυτών πρόσφυγες- επιδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την αδιαφορία και την αναλγησία του. Σύμμαχος αυτής της ρατσιστικής και ξενοφοβικής πολιτικής ατζέντας, είναι για άλλη μία φορά οι φασίστες. Με το μανδύα της «επιτροπής κατοίκων» διακηρύττουν τη γνωστή θεωρία συνωμοσίας περί «εποικισμού» και «ισλαμοποίησης της χώρας» , τρέμοντας την «αλλοίωση του πολιτισμού μας» από τους ξεριζωμένους της φτώχειας και των πολέμων.

Όπως και να έχει, αν αντιλαμβάνονται ως ανώτερο τον πολιτισμό των πογκρόμ σε βάρος μεταναστών/στριών, του εκτοπισμού κατατρεγμένων ανθρώπων και του ρατσισμού, η αλλοίωση του αποτελεί χρέος καθενός και καθεμίας με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Οι αυτοαποκαλούμενες “επιτροπές κατοίκων” εξ΄άλλου, δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από το μέσο με το οποίο χρυσαυγίτες και λοιποί φασίστες επεδίωξαν να επιβάλλουν ένα καθεστώς τρόμου στο κέντρο της Αθήνας.

Ηττήθηκαν και θα βιώσουν την ήττα για άλλη μία φορά στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες/στριες στη Πλ.Βικτωρίας, τη Τετάρτη 15 Ιούλη στις 17:00, ενάντια σε ξενοφοβία, ρατσισμό και κάθε εκφραστή του, είτε κρατικό είτε «κοινωνικό».

 

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Το ελληνικό κράτος, ασκεί αδιάκοπα μία απάνθρωπη και βάρβαρη πολιτική εκτοπισμού και περιθωριοποίησης ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες/-στριές. Αυτή η πολιτική, έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό, με την αναγγελία εξώσεων σε βάρος προσφύγων που επιθυμεί να πραγματώσει η κυβέρνηση της ΝΔ, στηριζόμενη στον αισχρό νόμο Μηταράκη. Πριν λίγες ημέρες-στο πλαίσιο...