Το Α.Τ. Ομονοίας αποτελεί εδώ και χρόνια έναν ρατσιστικό και φασιστικό κρατικό θύλακα στο κέντρο της Αθήνας. Είναι δεκάδες οι φορές που οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος έχουν εμπλακεί σε ξυλοδαρμούς, βασανισμούς και δολοφονίες μεταναστών αλλά και γενικότερα καταπιεσμένων.

Ο 34χρονος Νιγηριανός Ebuka αποτελεί το τελευταίο θύμα του τμήματος της Ομονοίας. Το Α.Τ. Ομονοίας όμως δεν είναι ένα τυχαίο τμήμα που κάποιες φορές «φτάνει και στα άκρα». Το ελληνικό κράτος σε αντίθεση με ό,τι βαυκαλίζεται η κυβέρνηση του, ήταν και είναι ένα ρατσιστικό κράτος. Ήταν και είναι, διότι αποτελεί ένα κράτος που διατηρεί φράκτες στον Έβρο για να στέλνει πρόσφυγες να πνίγονται στο Αιγαίο, συνεργάζεται με τη Frontex για να αποτρέπει προσφυγικές βάρκες να φτάνουν στα ελληνικά παράλια, άλλοτε απελαύνει και άλλοτε φυλακίζει σε στρατόπεδα κατατρεγμένους ανθρώπους ενώ παράλληλα δεν εφαρμόζει καμία πολιτική προστασίας για αυτούς. Είναι το ίδιο κράτος που ετοιμάζεται να αποφυλακίσει τον καλό άνθρωπο Κορκονέα με πρόταση του εισαγγελέα του.

Υπό αυτές τις συνθήκες γίνεται εύκολα κατανοητό πως το Α.Τ. Ομονοίας δεν είναι μια εξαίρεση στο κανόνα αλλά το αντίθετο. Αποτελεί το βασικό κανόνα της μεταναστευτικής πολιτικής της Ελλάδας ανά δεκαετίες, από τα ρατσιστικά πογκρόμ και τις Μανωλάδες μέχρι το φράκτη του Έβρου, από τα στρατόπεδα προσφύγων μέχρι τους πνιγμένους στο Αιγαίο. Το Α.Τ. Ομονοίας είναι ένα άντρο τραμπούκων φασιστών που με κάθε ευκαιρία υπενθυμίζει σε όποιο/α μπερδεύεται ότι το ελληνικό κράτος δεν είναι καθόλου φιλόξενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ασυδοσίας του συγκεκριμένου τμήματος είναι και ο ξυλοδαρμός διαδηλωτή μετά το τέλος της συγκέντρωσης της Πέμπτης 21/2 αφού απομονώθηκε από μια διμοιρία ΜΑΤ.

Κάνουμε σαφές πως καμία ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει με τους ένστολους ναζί της Ομόνοιας, για αυτό και απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο αυτού του δολοφονικού θύλακα στο κέντρο της Αθήνας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 26/2 και στη πορεία προς το Α.Τ. Ομονοίας.

-Να κλείσει το Α.Τ. Ομόνοιας, αυτό το άντρο δολοφόνων και βασανιστών στο κέντρο της Αθήνας.
-Κανένας θάνατος δεν γίνεται ανεκτός, καμία δολοφονία δεν περνάει στη σιωπή.
-Να πέσει ο φράκτης στον Έβρο, να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, να κλείσουν τα κέντρα κράτησης και να ενταχθούν όλοι οι πρόσφυγες στον αστικό ιστό με όλα τα δικαιώματα.

 

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Το Α.Τ. Ομονοίας αποτελεί εδώ και χρόνια έναν ρατσιστικό και φασιστικό κρατικό θύλακα στο κέντρο της Αθήνας. Είναι δεκάδες οι φορές που οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος έχουν εμπλακεί σε ξυλοδαρμούς, βασανισμούς και δολοφονίες μεταναστών αλλά και γενικότερα καταπιεσμένων. Ο 34χρονος Νιγηριανός Ebuka αποτελεί το τελευταίο θύμα του τμήματος της...