Το Mare Jonio είναι ένα πλοίο που έχει ναυλωθεί από μια συμμαχία αντικαπιταλιστικών συλλογικοτήτων με στόχο να σπάσει το εμπάργκο στις θαλάσσιες διασώσεις προσφύγων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της Ιταλίας στα παράλια της χώρας. Το κράτος της γειτονικής χώρας όχι μόνο αγνοεί συνειδητά κάθε επείγουσα κλήση περί κινδύνου των ζωών προσφύγων στη θάλασσα, όχι μόνο αρνείται την είσοδο στα λιμάνια της στέλνοντας τους πρόσφυγες στη Λιβύη αλλά έχει ποινικοποιήσει κάθε μορφή διάσωσης επιχειρείται από δυνάμεις του κινήματος αλληλεγγύης: κάθε μέρα, το ιταλικό κράτος αφαιρεί ζωές προσφύγων και δεν θέλει καμία κοινωνική κίνηση να δυσχεραίνει αυτόν του τον σχεδιασμό.

Στο πλαίσιο αυτής της φασιστικής πρακτικής, το Mare Jonio κατασχέθηκε από την ιταλική κυβέρνηση και συνελήφθη το πλήρωμά του όταν το πλοίο επιχείρησε να διασώσει πρόσφυγες που βρισκόντουσαν σε κίνδυνο. Οι ακτιβιστές του Mare Jonio βρισκόνται πλέον αντιμέτωποι με βαριές κυρώσεις. Σε περιόδους εφαρμογής πολιτικών θανάτου, η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός διώκονται πρώτοι, για να μην πιστέψει κανείς ότι υπάρχει και άλλος δρόμος..

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στέκεται αλληλέγγυα σε κάθε άνθρωπο αυτού του κόσμου που προσπαθεί να αποτρέψει την μετατροπή του σε έναν απέραντο στρατώνα. Για τούτο, καλεί και συμμετέχει στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο πλήρωμα του Mare Joro, που θα γίνει τη Τρίτη 26/03 στις 18.00, στην ιταλική Πρεσβεία (Σέκερη 2, Κολωνάκι). Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και θα νικήσει τους κανιβάλους των κρατών.

-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ MARE JONIO  ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
-ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ
-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΙΑ
-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Το Mare Jonio είναι ένα πλοίο που έχει ναυλωθεί από μια συμμαχία αντικαπιταλιστικών συλλογικοτήτων με στόχο να σπάσει το εμπάργκο στις θαλάσσιες διασώσεις προσφύγων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση της Ιταλίας στα παράλια της χώρας. Το κράτος της γειτονικής χώρας όχι μόνο αγνοεί συνειδητά κάθε επείγουσα κλήση περί κινδύνου...