Την Κυριακή 24/6 το βράδυ το κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα, ένας κοινωνικός χώρος για την υγεία, δέχθηκε επίθεση από 30 φασίστες, που φώναζαν συνθήματα εναντίον του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και εναντίον της πρόσφατης συμφωνίας για το όνομα της Μακεδονίας.

Οπλισμένοι με λοστούς και πετώντας πέτρες προσπάθησαν να κάψουν τον χώρο με μολότοφ. Την στιγμή της φασιστικής επίθεσης, στο χώρο εξελισσόταν συνέλευση, τα μέλη της οποίας αντέδρασαν άμεσα και κυνήγησαν το φασιστότσουρμο.

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι φτάνοντας η αστυνομία συνέλαβε τρεις από τους αντιφασίστες, που υπερασπίστηκαν την κατάληψη, αφήνοντας τα φασιστοειδή να διαφύγουν με άνεση προς τον ηλεκτρικό των Πετραλώνων. Κινούμενοι ομαδικά και κρατώντας λοστούς, μετά την επίθεση, οι φασίστες διέσχισαν την περιοχή προς τον σταθμό ανενόχλητοι από την αστυνομία, η οποία την ίδια ώρα οδηγούσε στη ΓΑΔΑ τους αντιφασίστες.

Πίσω από την επίθεση αυτή στα Πετράλωνα αλλά και πίσω από τον εμπρησμό πριν λίγες μέρες του καταυλισμού μεταναστών, εργατών γης στη Μανωλάδα, κρύβεται η φασιστοσυμμορία της «Κρυπτείας», γνωστή και από την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ στη Δάφνη πριν μερικούς μήνες αλλά και από άλλες κατά καιρούς ανάλογες επιθέσεις, πάντα στο όνομα της πατρίδας.

Καθόλου τυχαίες δεν είναι βέβαια αυτές οι επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο ο εθνικισμός αναθάρρησε με αφορμή το ονοματολογικό και την επίκληση σε αλυτρωτισμούς από την ακροδεξιά αλλά και τις πατριωτικές κραυγές από ένα μέρος της Αριστεράς που δεν φείδεται δηλώσεων εθνικοφροσύνης. Το έδαφος έχει στρωθεί κι ο φασισμός κόβει βόλτες φανερά στα πατριωτικά συλλαλητήρια αλλά και συνεχίζοντας κρυφά τη νύχτα να χτυπά όποιον αντιστέκεται.

Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη, είχε πει ένας ανώνυμος Γερμανός αντιφασίστας το 1942.

Όπου κι αν φυτρώνει ο φασισμός, με όποια μορφή κι αν κατά καιρούς μασκαρεύεται, δεν μας ξεγελάει. Καμία ειρήνη με τους φασίστες και τα παρακλάδια τους. Ο πόλεμος ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί παρά να είναι και πόλεμος ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο αφού είναι το μακρύ τους χέρι και η εφεδρεία τους στις δύσκολές τους στιγμές.

Αλληλεγγύη στον κοινωνικό χώρο της κατάληψης του ΠΙΚΠΑ και στους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα.

Να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στη φασιστική απειλή και όποιον της προσφέρει ειρήνη.

RocinanteΑνακοινώσεις
Την Κυριακή 24/6 το βράδυ το κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα, ένας κοινωνικός χώρος για την υγεία, δέχθηκε επίθεση από 30 φασίστες, που φώναζαν συνθήματα εναντίον του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και εναντίον της πρόσφατης συμφωνίας για το όνομα της Μακεδονίας. Οπλισμένοι με λοστούς και πετώντας πέτρες προσπάθησαν να κάψουν τον...