Κάλεσμα Κλαδικής Ένωσης Υγείας της ΑΠ Ροσινάντε στις συγκεντρώσεις έξω από τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, Παρασκευή 6.12

 

Ως κλαδική Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ενάντια στο κλείσιμο των μονάδων της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στις απολύσεις των υγειονομικών.

Θεωρούμε ότι η επίθεση του Κράτους στα εργασιακά δικαιώματα και η μειούμενη δυνατότητα πρόσβασης του κόσμου της εργασίας στα κοινωνικά αγαθά, όπως η υγεία και η παιδεία, καθώς και η καταστολή κάθε κοινωνικού και εργατικού αγώνα, θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα.

Για το ντόπιο και το διεθνές Κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι είμαστε χρήσιμοι αναλώσιμοι. Όταν εκδηλώνεται η δομική κρίση του καπιταλισμού και η κρίση υπερσυσώρρευσης, όπως συμβαίνει στις μέρες μας, η λύση για το Κεφάλαιο είναι να σχεδιάζει, σε συνεργασία με το Κράτος, την εξαθλίωσή μας.
Γι΄αυτό, η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ χρειάζεται να συναντηθεί με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια ψυχιατρεία και των διοικητικών των ΑΕΙ σήμερα, αλλά και με κάθε απεργιακό εργατικό αγώνα αύριο, με στόχο τη συσπείρωση των εργαζομένων και των ανέργων, μέσα από σωματεία και δομές ταξικής αλληλεγγύης, σε ένα μέτωπο διαρκούς και ανυποχώρητης πάλης.

Στηρίζουμε και καλούμε στις 11π.μ.  στην συγκέντρωση έξω από το υποκατάστημα ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ) Νέου Κόσμου που αποφασίσθηκε από τους απεργούς.

Την ίδια ώρα, θα υπάρχει συγκέντρωση και έξω από το υποκατάστημα των Αγίων Αναργύρων.

 

  • Νίκη στον αγώνα των απεργών γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
  • Γενική απεργία διαρκείας.
RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Κάλεσμα Κλαδικής Ένωσης Υγείας της ΑΠ Ροσινάντε στις συγκεντρώσεις έξω από τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, Παρασκευή 6.12   Ως κλαδική Υγείας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, χαιρετίζουμε τον απεργιακό αγώνα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ενάντια στο κλείσιμο των μονάδων της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και στις απολύσεις των υγειονομικών. Θεωρούμε ότι η επίθεση του Κράτους...