Ο πολύμορφος αγώνας των εργαζομένων (μόνιμων και συμβασιούχων) στην τοπική αυτοδιοίκηση με καταλήψεις αμαξοστασίων, απεργίες και διαδηλώσεις, μπορεί και πρέπει να σπάσει την εκκωφαντική σιγή που επιβάλλουν Κεφάλαιο και Κράτος σε συνεργασία με τις χρεοκοπημένες ηγεσίες του εργατικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι/ες στους δήμους δίνουν μια ηρωική μάχη για την υπεράσπιση του σμπαραλιασμένου δικαιώματος στη δουλειά, ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις που δρομολογεί η κυβέρνηση, ενάντια στην καταστολή και τη βία κράτους και δημάρχων, ενάντια στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Η κυβέρνηση, με την απόφαση να πετάξει στο δρόμο τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για 70.000 απολύσεις σε όλο το δημόσιο φορέα, στην αντικειμενική συρρίκνωση των υπηρεσιών και το χάρισμά τους σε εργολάβους του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Οι ντροπιαστικές κινήσεις των εργαζομένων που για ένα κομμάτι ψωμί στελεχώνουν τους απεργοσπαστικούς-αντεργατικούς μηχανισμούς, βάζουν απλά νερό στον μύλο του κοινωνικού αυτοματισμού, που όλος ο μιντιακός συρφετός γαλουχεί αργά και σταθερά προς όφελος των κυβερνητικών μεθοδεύσεων. Θα συμβουλεύαμε όλους τους απεργοσπάστες εργαζόμενους να πάψουν άμεσα να είναι η ντροπή της τάξης τους και να αλλάξουν μετερίζι!

Ο αγώνας στους ΟΤΑ είναι υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Το μπλοκάρισμα μιας αντεργατικής απόφασης όπως αυτή θα είναι μια παρακαταθήκη για την περεταίρω αντεπίθεση της τάξης μας. Όλα τα σωματεία και όλες οι ομοσπονδίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα οφείλουν να στηρίξουν έμπρακτα τις κινητοποιήσεις και το συνδικαλιστικό κίνημα να απαντήσει άμεσα με γενική απεργία ενάντια στις απολύσεις.

-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

-ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

-ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ «ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΕΩΝ»

RocinanteΑνακοινώσεις
Ο πολύμορφος αγώνας των εργαζομένων (μόνιμων και συμβασιούχων) στην τοπική αυτοδιοίκηση με καταλήψεις αμαξοστασίων, απεργίες και διαδηλώσεις, μπορεί και πρέπει να σπάσει την εκκωφαντική σιγή που επιβάλλουν Κεφάλαιο και Κράτος σε συνεργασία με τις χρεοκοπημένες ηγεσίες του εργατικού κινήματος. Οι εργαζόμενοι/ες στους δήμους δίνουν μια ηρωική μάχη για την...