Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας που επικρατούν στον κλάδο και κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργία στις 18 Φεβρουαρίου για να μην περάσει το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Όταν τα “ατυχήματα” γίνονται εκατοντάδες κάθε χρόνο παύουμε να πιστεύουμε στην τύχη και θεωρούμε ότι κάτι τα προκάλεσε. Αυτό που τα προκαλεί είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, τα ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων και συνολικά η εργοδοτική τρομοκρατία!

Πρόσφατα τρείς συνάδελφοί μας, δύο τεχνικοί του ΟΤΕ, στο Παγκράτι και στην Κατερίνη και η συναδέλφισσα στηνTeleperformance βρέθηκαν σε αυτή τη δυσχερή θέση. Οι πρώτοι δύο, παντελώς απροστάτευτοι έπεσαν από σκάλα, δουλεύοντας με απαρχαιωμένο εξοπλισμό και η τρίτη χτυπήθηκε από αυτοκίνητο τρέχοντας να προλάβει να χτυπήσει κάρτα στην εταιρεία που ακόμα και το δευτερόλεπτο εργασίας αξιολογείται σαν οικονομική ζημιά.

Οι εργοδοσίες του κλάδου, από τον υπερκερδοφόρο όμιλο ΟΤΕ, την υπερκερδοφόρα Teleperformance αλλά και εκατοντάδες τεράστιες ή μη εταιρίες συνηθίζουν να μας αντιμετωπίζουν σαν νούμερα στα στατιστικά τους. Μας αναγκάζουν να περνάμε τις ώρες εργασίας μας στο άγχος και να μην μπορούμε να συνέλθουμε στον ελεύθερό μας χρόνο, μας επιβάλλουν στόχους που δεν θα έφταναν ούτε τέλεια προγραμματισμένα ρομπότ κι αν δεν τους φτάσουμε έχουμε να αντιμετωπίσουμε ψυχολογικό πόλεμο μέχρι μειώσεις μισθών και απολύσεις. Ζητάμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και ασφαλή εξοπλισμό.

Με θράσος υποτιμούν τα αιτήματά μας την ώρα που δίνουν χιλιάδες ευρώ σε ημερίδες, υπερπολυτελείς εκδηλώσεις. Με μοναδικό στόχο το κέρδος που είναι πιο σημαντικό από την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων τους δεν τηρούν ούτε τις ελάχιστες προδιαγραφές.

Με οργανωμένη άμεση δράση μέσα από το κλαδικό μας σωματείο, σωματειακές ή εργασιακές επιτροπές σε κάθε χώρο εργασίας θα απαντήσουμε στην τρομοκρατία τους. Δεν θα περιμένουμε την καλή θέληση τους αλλά θα αγωνιστούμε να επιβάλλουμε την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας. Να μην ανεβαίνουμε σε σκαλές χωρίς να υπάρχουν διμελή συνεργεία όπως ορίζεται από τους κανόνες ασφαλείας, να υπάρχει κατάλληλος σύγχρονος εξοπλισμός για να μην παθαίνουμε ηλεκτροπληξία, να εργαζόμαστε σε περιβάλλον με ανθρώπινους όρους και επιπλέον προσλήψεις εργαζομένων έτσι ώστε οι στόχοι τους να μην δυσχεραίνουν την ζωή μας σε κάθε επίπεδο.

Η απεργία διάρκειας 3 εβδομάδων στον όμιλο ΟΤΕ δείχνει τον δρόμο ότι ήρθε η ώρα να κινηθούμε επιθετικά κι όχι να κοιτάμε αμέτοχοι την επίθεση στις ζωές μας. Μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι/ες του κλάδου πρέπει να οργανώσουμε την απεργία μέσα στους χώρους εργασίας, γιατί το ζήτημα του ασφαλιστικού επηρεάζει ένα σύνολο κανόνων που είνι σε άμεση συνάρτηση με το βιοτικό μας επίπεδο.

Η σύνταξη παραμένει στα 67 χρόνια, οι εισφορές που δίνουν οι εργαζόμενοι/ες στα ασφαλιστικά ταμεία παραμένουν, οι εργοδοτικές εισφορές μειώνονται ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει η ακριβώς αντίστροφη διαδικασία με την μεταφορά τους στην εργοδοσία και το Κράτος. Η ελλιπής περίθαλψη που δικαιούμαστε ως τάξη ανακατασκευάζεται έτσι ώστε και αυτή να αντικατασταθεί από την ιδιωτική ασφάλιση κάτι που στον κλάδο μας προσπαθείται εδώ και χρόνια.

Σαν κλαδική ένωση πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλούμε κάθε εργαζόμενο/η στον κλάδο την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου σε συμμετοχή στην απεργία για να μην αφήσουμε το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο να περάσει και να μεταφέρει ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό βάρος στις πλάτες μας.

Να μην αφήσουμε να περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

-Κλαδική σύμβαση εργασίας για κάθε εργαζόμενο/η στον κλάδο της πληροφορικής & τηλεπικοινωνιών.

– Μέτρα ασφαλείας εντός των χώρων εργασίας για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας, αύξηση των μισθών, δημόσια ασφαλιστική κάλυψη χωρίς την οικονομική συνεισφορά των εργαζόμενων.

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της κλαδικής ένωσης πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε σχετικά με τις συνθήκες ασφάλειας που επικρατούν στον κλάδο και κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργία στις 18 Φεβρουαρίου για να μην περάσει το νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Όταν τα “ατυχήματα” γίνονται εκατοντάδες κάθε χρόνο παύουμε να πιστεύουμε στην τύχη και...