Σε καλτσοποιία του Ν. Ηρακλείου εργαζόμενος μετανάστης διεκδικεί τα ένσημά του και η απάντηση των αφεντικών είναι ξυλοδαρμός. Ο εν λόγω εργαζόμενος Αφτάμπ Αχμέτ, από την πρώτη στιγμή που έπιασε δουλειά, δεχόταν την καταπίεση και την υποτίμηση από τον εργοδότη του Κωνσταντίνο Πετράκη, ο οποίος μέσα στον σαθρό συνδυασμό ρατσιστικής και εργοδοτικής αυθαιρεσίας τον έβριζε, τον υποχρέωνε να κάνει δουλειές εκτός σύμβασης και δεν του είχε καταβάλει καθόλου ένσημα. Στις 21 Οκτώβρη ο Πετράκης αποφασίζει να βάλει τον Αφτάμπ να κάνει δουλειά συναδέλφισσάς του ενώ εκείνη και αυτός διαφωνούσαν. Η επόμενη και προφανής κίνηση ενός αφεντικού όταν διαφωνούν οι εργαζόμενοι με τις εντολές του, είναι να ορίσει και να ξεκαθαρίσει ακριβώς την θέση του. Εξαντλώντας όλη την εξουσία του λοιπόν απέλυσε τον Αφτάμπ, όμως εκείνος πριν φύγει ζήτησε όλα του τα ένσημα. Τότε το αφεντικό του εξοργίστηκε, τον έπιασε από τον λαιμό και άρχισε να τον ξυλοκοπεί. Ο Αφτάμπ Αχμέτ όμως δεν σκύβει το κεφάλι μπροστά στον τσαμπουκά, τον ρατσισμό και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Το ελληνικό κράτος και η αριστερή κυβέρνησή του, πάντοτε σε συνάρτηση με το κεφάλαιο, επιχειρεί με τα νέα εργασιακά μέτρα να αφανίσει όλα τα δικαιώματα που με αγώνες οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει για να καλύπτουν τις βασικές υλικές τους ανάγκες, πλήττοντας κυρίως τους δίκαιους συνδικαλιστικούς αγώνες των αγωνιζόμενων εργαζομένων. Σε ακόμα χειρότερη κατάσταση βρίσκονται οι μετανάστες και οι μετανάστριες που δουλεύουν αόρατα στον βούρκο της μαύρης και επισφαλούς εργασίας, με το φόβο αν θα καλύψουν όλα τα κριτήρια για την άδεια παραμονής, με δύσκολη πρόσβαση στα νοσοκομεία και στην παιδεία και με την συνεχή δίωξη από φασίστες και ρατσιστές.

Παρ’ όλα αυτά, είναι πολλά τα παραδείγματα αγωνιζόμενων μεταναστών/ριών, που στο τέλος νικούν και αποδεικνύουν στα αφεντικά ότι δεν αποτελούν υποχείριά τους κάνοντας προφανές, ότι το εργατικό κίνημα έχει φωνή και αυτή μπορεί να είναι πολύ δυνατή. Η διεκδίκηση κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης αποτελεί ένα βήμα μπροστά για την χειραφέτηση της τάξης μας και μεις δεν έχουμε παρά να τη στηρίξουμε με την αλληλεγγύη μας.

Η Διεπαγγελματική Ένωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Νοέμβρη στις 17:00, στην οδό Αυγής 83, στο Νέο Ηράκλειο έξω από την καλτσοποιία του Κ. Πετράκη.

-Άμεση δικαίωση του απολυμένου εργαζόμενου, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και της αποζημίωσής του.

– Ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

-Καμία ανοχή στους τραμπουκισμούς και το ρατσισμό των αφεντικών!

 

diepagg

 

RocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Σε καλτσοποιία του Ν. Ηρακλείου εργαζόμενος μετανάστης διεκδικεί τα ένσημά του και η απάντηση των αφεντικών είναι ξυλοδαρμός. Ο εν λόγω εργαζόμενος Αφτάμπ Αχμέτ, από την πρώτη στιγμή που έπιασε δουλειά, δεχόταν την καταπίεση και την υποτίμηση από τον εργοδότη του Κωνσταντίνο Πετράκη, ο οποίος μέσα στον σαθρό συνδυασμό...