Δημοσιεύουμε την καταγγελία της Σοφίας, η οποία επικοινώνησε μαζί μας σχετικά με την διακίνηση προσωπικών της φωτογραφιών στο chatpic.org, τις οποίες είχε μοιραστεί με πρόσωπο του κοινωνικού της κύκλου πριν 2 χρόνια.

Το chatpic είναι σάιτ παγκόσμιας εμβέλειας που δίνει τη δυνατότητα διακίνησης προσωπικού υλικού κυρίως γυναικών, αλλά και λοατκι+ ατόμων, ακόμα και ανηλίκων, χωρίς τη παραμικρή συγκατάθεση τους και με τη δυνατότητα πλήρους ανωνυμίας για τους χρήστες. Συχνά οι φωτογραφίες γίνονται ακόμα και αντικείμενο συναλλαγής μεταξύ των χρηστών, μέσω της ανταλλαγής κωδικών για ιδιωτικούς φακέλους. 

Όπως μας ενημερώνει η Σοφία, στον ίδιο φάκελο είχαν ανέβει φωτογραφίες τουλάχιστον 2 ακόμα κοριτσιών που κατοικούν στην περιοχή της, όπως επίσης και προσωπικά της στοιχεία, μέσω των οποίων διάφοροι έχουν επικοινωνήσει μαζί της με απειλητικά μηνύματα. Η ίδια έχει κινηθεί δικαστικά προς το άτομο το οποίο διακίνησε τις φωτογραφίες τις, αλλά και προς το ίδιο το chatpic.org.

Ταυτόχρονα, μέσω της δημόσιας καταγγελίας της, θέλει να κάνει ευρέως γνωστή την ύπαρξη του συγκεκριμένου σάιτ σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ώστε καμία γυναίκα να μην βρεθεί ξανά στη θέση της. Κάνει έκκληση σε οποιοδήποτε άτομο με κοινό βίωμα να ενώσει τη φωνή του με τη δική της. Επίσης, καλεί την κοινωνία να συμβάλει στην καμπάνια υπογραφών που θα ενισχύσει την υπόθεση εναντίον του chatpic. chng.it/ZLHXKMqjrp

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία της Σοφίας.

«Ονομάζομαι Σοφία Αποστολίδη και είμαι 26 χρονών. Πριν από 2 χρόνια έστειλα προσωπικές μου φωτογραφίες στον Ωρίωνα Χαλκίδη. Την Κυριακή 04/04/2021 ειδοποιήθηκα από έναν γνωστό μου, ο οποίος με αναγώρισε διότι φαινόταν ξεκάθαρα το πρόσωπό μου, ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ανέβηκαν στο παγκόσμιο site εκδικητικής πορνογραφίας: «chatpic.org». Αμέσως μόλις με ειδοποίησε μπήκα στο εν λόγω site και βρήκα τον φάκελο με τις φωτογραφίες μου. Στον ίδιο φάκελο ήταν αναρτημένες και φωτογραφίες τουλάχιστον άλλων δύο κοριτσιών, με τις οποίες μένουμε στην ίδια περιοχή και μάλιστα πηγαίναμε και στο ίδιο σχολείο. Αμέσως μετά, ήρθα σε επικοινωνία με τον Ωρίωνα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν ανέβασε ο ίδιος τις φωτογραφίες, αλλά παραδέχτηκε ότι τις μοιράστηκε με κάποιον φίλο του. Ζήτησα το όνομα του ατόμου που ο ίδιος πιστεύει ότι τις ανέβασε, αλλά αρνήθηκε να μου το δώσει και μετά με διέγραψε από όλα τα social media.

Ήρθα σε επαφή με δικηγόρο για να μάθω πώς μπορώ να κινηθώ νομικά και μαζί αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μήνυση και αγωγή κατά του Ωρίωνα και μήνυση κατά του site. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχω δεχτεί απειλητικά μηνύματα με βωμολοχίες από ψεύτικα προφίλ ατόμων που χρησιμοποιούν το chatpic, τα οποία εκτός από τις φωτογραφίες βρήκαν και άλλα προσωπικά μου στοιχεία, όπως το όνομά μου, το σχολείο που πήγαινα και την περιοχή που μένω. Αυτό δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο σε αυτό το site, καθώς οι χρήστες που ανεβάζουν το παράνομο υλικό ενηλίκων και ανήλικων ατόμων, στοχοποιούν τα θύματά τους αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες της ζωής τους, με σκοπό να τα διασύρουν και να τα εκθέσουν.

Με αφορμή αυτό που συμβαίνει σε εμένα, αποφάσισα να βρω περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο site και να κάνω ό,τι μπορώ για να γίνει γνωστό, έτσι ώστε να προειδοποιηθούν και να προστατευθούν άλλα άτομα. Στην αναζήτησή μου βρήκα ένα ψήφισμα που τρέχει στο διαδίκτυο (http://chng.it/ZLHXKMqjrp), το οποίο έχει σαν στόχο τις 35.000 υπογραφές ώστε να ασκηθεί πίεση για να πέσει το site, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Μέσα από αυτή μου τη μαρτυρία, θέλω να ζητήσω από άλλες κοπέλες ή αγόρια που έχουν στείλει φωτογραφίες στον Ωρίωνα και τις ανέβασε στο site αυτό να επικοινωνήσουν μαζί μου. Επίσης, θέλω να παροτρύνω κι άλλα άτομα που ίσως τους έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, να μοιραστούν με όποιο τρόπο νιώθουν ασφαλή την εμπειρία τους. Η κάθε μαρτυρία κατά του chatpic είναι σημαντική και θα συνεισφέρει στο να ρίξουμε το site.»

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-1024x786.pnghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-300x300.pngRocinanteΟμάδα Γυναικών
Δημοσιεύουμε την καταγγελία της Σοφίας, η οποία επικοινώνησε μαζί μας σχετικά με την διακίνηση προσωπικών της φωτογραφιών στο chatpic.org, τις οποίες είχε μοιραστεί με πρόσωπο του κοινωνικού της κύκλου πριν 2 χρόνια. Το chatpic είναι σάιτ παγκόσμιας εμβέλειας που δίνει τη δυνατότητα διακίνησης προσωπικού υλικού κυρίως γυναικών, αλλά και λοατκι+...