Η ναζιστικής έμπνευσης δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η κατάληψη στέγασης προσφύγων της Νοταρά δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια ορισμένων ρατσιστικών σκουληκιών να παρέμβουν σε ένα κοινωνικό σκηνικό που εδώ και ένα χρόνο έχει απομονώσει εξ’ ολοκλήρου τόσο τους ίδιους όσο και τις δολοφονικές τους αντιλήψεις. Θρασύδειλες επιθέσεις όπως αυτή δεν μπορούν να τρομοκρατήσουν το κίνημα αλληλεγγύης γιατί η δυναμική του είναι πολύ μεγαλύτερη από τις θλιβερές υπάρξεις των ναζί.

Το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες είναι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, ένας ολόκληρος ζωντανός και δραστήριος οργανισμός που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των προσφύγων και αντιστέκεται στις ρατσιστικές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ένα ρεύμα που εδώ και ένα χρόνο αναπτύσσεται σε πείσμα κάθε αντιπροσφυγικής τάσης και μερικά γκαζάκια είναι αδύνατο να ανακόψουν την δυναμική του.

Είναι προφανές πως η επίθεση που έγινε στην Νοταρά βρήκε ένα μεγάλο στρωμένο χαλί από την την ελληνική κυβέρνηση. Οι κρατικές κατασταλτικές επιχειρήσεις ενάντια στις καταλήψεις στέγασης προσφύγων στην Θεσσαλονίκη και τους πρόσφυγες που διέμεναν στον Πειραιά υπήρξαν η καλοκαιρινή επίδειξη αυταρχισμού και ρατσισμού της κυβέρνησης και ταυτόχρονα, η εισαγωγή στην κοινωνική ατζέντα της πρακτικής της βίας απέναντι στον κόσμο της αλληλεγγύης. Και αν αυτή η διαδικασία υπήρξε κάτι διαχωρισμένο σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο από τους ίδιους τους ναζί και συνωμοτικές δράσεις όπως αυτή ενάντια στην Νοταρά, αυτό δεν αναιρεί πως τελικά πρόκειται για δύο διαδικασίες που αλληλοσυμπληρώνονται και αντικειμενικά λειτουργούν ενάντια στους πρόσφυγες και το κίνημα αλληλεγγύης.

Η απάντησή μας οφείλει να είναι άμεση και διαρκής. Σε πείσμα κάθε αντιπροσφυγικής και κάθε ρατσιστικής αντίληψης, οι πρόσφυγες και οι ντόπιοι/ες εργαζόμενοι/ες θα ζήσουν μαζί, θα αγωνιστούν μαζί και μαζί θα τσακίσουν τους ναζί και τις ρατσιστικές πολιτικές.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί και συμμετέχει στην διαδήλωση αλληλεγγύης της Νοταρά, την Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 18:00 στα Προπύλαια.

996008_10200111931396126_1368204063_n

RocinanteΑνακοινώσεις
Η ναζιστικής έμπνευσης δολοφονική επίθεση που δέχθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας η κατάληψη στέγασης προσφύγων της Νοταρά δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια ορισμένων ρατσιστικών σκουληκιών να παρέμβουν σε ένα κοινωνικό σκηνικό που εδώ και ένα χρόνο έχει απομονώσει εξ' ολοκλήρου τόσο τους ίδιους όσο και τις...