Εδώ και χρόνια οι μετανάστες της περιοχής του Ασπροπύργου βιώνουν την εξαθλίωση του ρατσισμού και του φασισμού. Εδώ και χρόνια η καθημερινότητά τους κατακλύζεται από τον φόβο του θανάτου αφού πια τα περιστατικά δολοφονικών επιθέσεων εναντίον τους είναι αναρίθμητα. Πλέον ούτε εντός των εργασιακών τους χώρων δεν έχουν ασφάλεια αφού δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας και οι οργανωμένες δυνάμεις του φασισμού μπορούν και εισβάλουν μέσα με σιδερογροθιές και ρόπαλα ξυλοκοπώντας τους δίχως όρια. Μετά τα τελευταία 4 θύματα που μέτρησε η Άνοιξη, οι μετανάστες εργάτες συσπειρώθηκαν ώστε να δημιουργήσουν έναν οργανωμένο έμπρακτο αντίλογο στον δρόμο προσπαθώντας να σταματήσουν αυτές τις συνθήκες ζωής.

Στην μαζικότατη συνέλευσή τους προγραμμάτισαν να κάνουν πορεία στην περιοχή στις 13 Μαϊου μαζί με άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις που τους στηρίζουν. Κατά την διάρκεια της πορείας οι φασίστες τους τραμπούκιζαν συνεχώς πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα στους διαδηλωτές. Τα ΜΑΤ φυσικά έμειναν στην γραμμή τους, να στηρίζουν δηλαδή κάθε πρακτική που είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με τα συμφέροντα των μεταναστών εργατών! Έριξαν στην πορεία κροτίδες κρότου λάμψης, χημικά και ξύλο. Φυσικά, δεν μας ξαφνιάζει η στάση τους. Το αξιοσημείωτο όμως της υπόθεσης είναι ότι ποτέ δεν ασχολήθηκαν πέρα από τα τυπικά με τις καταγγελίες των μεταναστών, ούτε αναγνώρισαν ποτέ ρατσιστικά κίνητρα στις επιθέσεις εναντίον τους, ενώ ακόμη κάποιους μετανάστες τους κράτησαν κιόλας επειδή δεν είχαν χαρτιά. Η ομάδα των φασιστών δρα ανενόχλητη χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση της Αστυνομίας και του Δήμου, έχοντας τον απόηχο των πογκρόμ της Χρυσής Αυγής στην περιοχή στο πλευρό της.

Σύμμαχος στο πλευρό όσων σπέρνουν το ρατσιστικό μίσος προσέτρεξε και ο Δήμαρχος της περιοχής, Νικόλαος Μελετίου. Κλείνοντας το μάτι στη ρατσιστική χολέρα, έκανε «παράκληση» προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως ο ίδιος δήλωσε να απαγορεύσει την αντιφασιστική διαδήλωση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 17 Ιουνίου στον Ασπρόπυργο. Το πρόσχημά του είναι ότι οι «εκδρομείς, εισαγόμενοι, προβοκάτορες, δήθεν αντιεξουσιαστές» όπως μας αποκαλεί, θέλουμε να διασύρουμε όλους και όλες τους κατοίκους του Ασπρόπυργου ως ξενοφοβικούς. Μας καταγγέλει ότι δεν έχουμε δείξει ίχνος αλληλεγγύης στις επιχειρήσεις της περιοχής που υποβαθμίζονται από τους Ρομά, όπως αναφέρει, τις ίδιες επιχειρήσεις που είναι στην μαύρη λίστα των εργατικών ατυχημάτων λόγω των ελλειπέστατων μέτρων προστασίας και των άκρως επικίνδυνων συνθηκών εργασίας.

Απέναντι στην συμμαχία Κράτους-Κεφαλαίου και του δημιουργήματος τους, τον ρατσισμό, ο κόσμος της αλληλεγγύης οφείλει να πάρει θέση υπέρ του δίκαιου αγώνα των μεταναστών και των μεταναστριών μέχρι η καταπίεση τους να γίνει ιστορία.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση που έχει καλεστεί το Σάββατο στις 17 Ιουνίου, 19:00, στην πλατεία Δημαρχείου στον Ασπρόπυργο. Ο Ασπρόπυργος αλλά και κάθε γειτονιά θα δίνουν πάντα την απάντηση που πρέπει σε όσους ποντάρουν στους διαχωρισμούς και στην εκμετάλλευση ντόπιων και μεταναστών, είτε είναι δήμαρχοι είτε είναι τα τσιράκια τους. Η έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες/στριες θα τσακίσει το μίσος και το ρατσισμό.

 

RocinanteΑνακοινώσεις
Εδώ και χρόνια οι μετανάστες της περιοχής του Ασπροπύργου βιώνουν την εξαθλίωση του ρατσισμού και του φασισμού. Εδώ και χρόνια η καθημερινότητά τους κατακλύζεται από τον φόβο του θανάτου αφού πια τα περιστατικά δολοφονικών επιθέσεων εναντίον τους είναι αναρίθμητα. Πλέον ούτε εντός των εργασιακών τους χώρων δεν έχουν ασφάλεια...