Γυναίκες ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, τρανς, ανάπηρες. Γυναίκες, εργάτριες, άνεργες, μαθήτριες, φοιτήτριες, μητέρες, γιαγιάδες. Γυναίκες, βιασμένες, ταπεινωμένες, υποτιμημένες, κλεισμένες μέσα στο σπίτι, γυναίκες του περιθωρίου. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μπορούμε να δείξουμε πως χωρίς εμάς ο κόσμος δεν γυρνά γιατί ο κόσμος δεν φτιάχτηκε μόνο για τους άντρες. Στις 8 Μάρτη διακόπτουμε την παραγωγή μέσα στους χώρους εργασίας και μέσα στο σπίτι, δείχνουμε την δύναμη της γενικής απεργίας, απαιτούμε ισότητα ανάμεσα στα φύλα, απαιτούμε ισότητα ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους. Αυτή είναι η δύναμη του αγώνα μας.

Τα νούμερα των γυναικοκτονιών, της σεξουαλικής βίας, του μισθολογικού χάσματος, της ακραίας ανισότητας δεν μας τρομάζουν. Η άνοδος των ακροδεξιών, το αίτημα τους για την απαγόρευση της άμβλωσης, για τον έλεγχο των σωμάτων μας δεν μας τρομάζουν. Η επίθεση του Κεφαλαίου και του Κράτους στα δικαιώματα μας δεν μας τρομάζουν. Γιατί ξέρουμε μέσα μας πως ο άνθρωπος έχει όλες τις δυνατότητες να εκθρονίζει δυνάστες με μοναδικούς του συμμάχους την αλληλεγγύη και την δικαιοσύνη. Στις 8 Μάρτη αρχίζει ένας μεγάλος αγώνας για εμένα, για εσένα, για όλες μας και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα μας.

Δεν θα  μείνουμε στα ψίχουλα που θα μας δώσει το κράτος και οι κυβερνήσεις του, δεν θα αφήσουμε τις διεκδικήσεις μας σε εργοδοτικούς συνδικαλιστές και ξεπουλημένους εργατοπατέρες. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη που πρεσβεύουν γιατί μας απογοήτευσε χιλιάδες φορές αφήνοντας μας στα χέρια των μισογύνηδων. Συμμετέχουμε στα συνδικάτα μας, διεκδικούμε όλα τα εργατικά δικαιώματα μας, παλεύουμε ενάντια στον καπιταλισμό που θρέφει την πατριαρχία. Γυναίκες, οργανώνουμε ομοσπονδίες που θα μας χωράνε όλες, χωρίς καμία ιεραρχία, με μοναδικό οδηγό την χειραφέτηση μας, οραματιζόμενες μία ελεύθερη κοινωνία, χωρίς καμία ανισότητα, χωρίς αφεντικά, χωρίς έθνη, χωρίς καταπίεση.

Η 8η Μάρτη θα μας βρει στο δρόμο, στην πλατεία Κλαυθμώνος από το πρωί μέχρι το βράδυ!
Στις 13.30 στην απεργιακή συγκέντρωση σωματείων και στις 18.00 στην μεγάλη πορεία των γυναικών.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Πλήρη οικονομική ισότητα ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες, καμία διάκριση λόγω φύλου, ίση αμοιβή για ίση εργασία, ίσες ευκαιρίες σε όλους τους κλάδους.
-Πλήρη οικονομική προστασία της μητρότητας από το Κεφάλαιο και το Κράτος, καμιά έγκυος στον δρόμο, καμιά μητέρα οικονομικά εξαρτημένη, δωρεάν και ασφαλείς δομές για την φύλαξη παιδιών και ηλικιωμένων.
-Άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δομές υγείας για όλες τις γυναίκες
-Συλλογικές συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους ανθρώπους, η ατομική σύμβαση είναι κίνδυνος για διάκριση λόγω φύλου.
-Άμεση δικαίωση σε περιστατικά σεξιστικών, εργοδοτικών αυθαιρεσιών
-Οργανώνουμε καμπάνιες κατά της σεξουαλικής καταπίεσης, αναδεικνύουμε το φαινόμενο της γυναικοκτονίας σε όλες τις περιοχές, ενημερώνουμε για τα γυναικεία δικαιώματα.
-Καλούμε όλους τους άντρες να σταματήσουν κάθε σεξιστική συμπεριφορά, η πατριαρχία καταπιέζει την ανθρωπότητα στο σύνολο της.
-Προτάσσουμε την σεξουαλική απελευθέρωση, τον ελεύθερο έρωτα, τον επαναπροσδιορισμό της σεξουαλικής ηθικής και της αναπαραγωγικής διαδικασίας.
-Καλούμε όλους τους ανθρώπους να οργανώσουμε ένα άλλο οικονομικό σύστημα πέραν του καπιταλισμού, χωρίς ανισότητες, χωρίς αφεντικά, με συλλογικοποιημένα μέσα παραγωγής, με αυτοδιαχείριση και συνεργασία, για την ελευθερία του καθενός και της καθεμιάς και την ισότητα όλων.

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2019/03/53305533_1515205768613131_9107253563033124864_n-1024x576.pnghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2019/03/53305533_1515205768613131_9107253563033124864_n-300x300.pngRocinanteΑνακοινώσεις
Γυναίκες ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, τρανς, ανάπηρες. Γυναίκες, εργάτριες, άνεργες, μαθήτριες, φοιτήτριες, μητέρες, γιαγιάδες. Γυναίκες, βιασμένες, ταπεινωμένες, υποτιμημένες, κλεισμένες μέσα στο σπίτι, γυναίκες του περιθωρίου. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μπορούμε να δείξουμε πως χωρίς εμάς ο κόσμος δεν γυρνά γιατί ο κόσμος δεν φτιάχτηκε μόνο...