«Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί την καταστροφή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να βρίσκει καταφύγιο σε αυτόν, κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να της φεύγει από τα χέρια».

Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι

Τον τελευταίο καιρό,με αφορμή τα εθνικιστικού χαρακτήρα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας του μακεδονικού κράτους,έχει πραγματοποιηθεί μία σειρά από φασιστικές επιθέσεις σε χώρους του αγώνα.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης, φασίστες πραγματοποίησαν επίθεση στον ΕΚΧ σχολείο και την κατάληψη Libertatia κατά την διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου, με αποτέλεσμα τον εμπρησμό της τελευταίας. Στην Αθήνα, οι επιθέσεις στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός», στην Κατάληψη «Λέλας Καραγιάννη» καθώς και στον ΕΚΧ Φαβέλα στον Πειραιά,αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της οργάνωσης του αγώνα ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Οι καταλήψεις και τα κοινωνικά κέντρα,αποτελούν εστίες του αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα Κράτους και Κεφαλαίου. Αποτελούν χώρους που στεγάζουν ταξικά εγχειρήματα, προάγουν την αυτοργάνωση και τον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και την απειλή του εθνικισμού, χτίζοντας αντιιεραρχικές σχέσεις αλληλεγγύης και σεβασμού.

Οποιαδήποτε επίθεση σε αυτούς του χώρους από Κράτος και παρακράτος, δεν πρέπει μείνει αναπάντητη. Το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να δώσει μαχητική απάντηση στον δρόμο και στις γειτονιές, όπως και στους χώρους εργασίας ώστε τα φασιστικά στοιχεία να επιστρέψουν πίσω στον φυσικό τους χώρο, δηλαδή στις τρύπες τους.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε,καλεί στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 10/3 στην πολη της Θεσσαλονίκης.

ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 12:00

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

RocinanteΑνακοινώσεις
«Δεν πολεμάμε τον φασισμό μαζί με την κυβέρνηση, αλλά σε πείσμα της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί την καταστροφή του φασισμού, γιατί η αστική τάξη είναι υποχρεωμένη να βρίσκει καταφύγιο σε αυτόν, κάθε φορά που βλέπει την εξουσία να της φεύγει από τα χέρια». Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι Τον τελευταίο καιρό,με...