Σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η ανθρωπότητα ζει μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της μεταπολεμικής ιστορίας της. Υπερ-αντιδραστικές, ρατσιστικές ή ανοιχτά νέο-φασιστικές κυβερνήσεις έχουν εγκατασταθεί σε μια σειρά από τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου (ΗΠΑ, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Βραζιλία κ.ά), η κρατική βία, η καταστολή και τα πραξικοπήματα είναι το μενού της ημέρας στη Λατινική Αμερική, οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις στην Αφρική και την Ασία, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο τα κράτη έχουν κηρύξει έναν ανελέητο και δολοφονικό πόλεμο στα προσφυγικά κύματα.

Ολοένα και περισσότερο καθίσταται προφανής η συνολική και οριστική αποτυχία του καπιταλισμού, ο οποίος εδώ και χρόνια αδυνατεί να επαναλάβει έστω της παλιά υπόσχεσή του της αφθονίας και παράγει ασταμάτητα φτώχεια, πόλεμο, αναγκαστική προσφυγιά, οικολογική καταστροφή και βαρβαρότητα, με μοναδικό σκοπό να αναπαράγει την εξουσία του κεφαλαίου προς όφελος ελάχιστων.

Στην Ελλάδα, χώρα που έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια το κατεξοχήν θέατρο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας για μια δεκαετία, τόσο στο επίπεδο των οικονομικών πολιτικών και της συντριβής των εργατικών δικαιωμάτων όσο και στη δολοφονική πολιτική εναντίον των προσφύγων και της κρατικής τρομοκρατίας, βιώνουμε τους τελευταίους μήνες ένα νέο κύμα αντιδραστικής αντεπίθεσης που περιλαμβάνει όξυνση της κρατικής καταστολής, ανάδυση λυσσασμένων ιστορικών ζόμπι στον δημόσιο λόγο, τρομοκρατική πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες και την αλληλεγγύη, που περιλαμβάνει και περιοδεύοντες φασιστικούς θιάσους στην περιφέρεια, σε συνέχεια του περσινού εθνικιστικού μακεδονικού καρναβαλιού και φυσικά, νέο γύρο επιθέσεων στους/στις εργαζόμενους/ες, μέσω του νέου συνδικαλιστικού και του νέου αναπτυξιακού νόμου που απελευθερώνει την ασυδοσία των αφεντικών και περιστέλλει την οργανωμένη δράση.

Απέναντι σε όλον αυτόν τον αντιδραστικό συρφετό που ονειρεύεται την επιστροφή της ανθρωπότητας στην εποχή των σπηλαίων και των ροπάλων, η σημαία της εξέγερσης κυματίζει και θα κυματίζει πάντα πάνω από τη Γη ως έμβλημα αναγέννησης, σε αντιπαράταξη με τον μηδενισμό, τον ανταγωνισμό, τον θάνατο και το κράτος του τρόμου που μαγειρεύουν τα αφεντικά του κόσμου στη μαρμίτα της εξουσίας. Το νήμα του Νοέμβρη δεν κόπηκε ποτέ, ούτε εδώ ούτε σε καμιά γωνιά του κόσμου.

Σήμερα και πάντα, ενώνουμε τη φωνή μας, τα κορμιά μας και το δημιουργικό μας πάθος με τους εξεγερμένους του ’73 κι ακόμα με τους εξεγερμένους που τους ακολούθησαν μέχρι σήμερα. Με τον λαό της Χιλής που κατά εκατομμύρια διαδηλώνει ενάντια στη φτώχεια, την αδικία και την καταστολή. Με τους φοιτητές που απάντησαν στην αστυνομική βία των τελευταίων εβδομάδων στην ΑΣΟΕΕ και τους δρόμους. Με τους πρόσφυγες που ξεσηκώνονται μέσα στα στρατόπεδα κράτησης στα νησιά και την ελληνική ενδοχώρα. Με τους πρόσφυγες που διασχίζουν περήφανα τον πλανήτη στο όνομα της ζωής, της ελευθερίας και της δημιουργίας. Με όσους τους ανοίγουν δρόμο για να περάσουν, σπίτια για να ζήσουν, σχολεία για να βάλουν τα παιδιά τους. Με τις καταλήψεις που αντιστέκονται στους νοσταλγούς της χούντας και των «ανοιχτών παραθύρων» της. Με τους ανθρώπους στη Συρίας, στη Ροτζάβα και τη Γάζα. Ενωνόμαστε και φωνάζουμε μαζί τους στην εξουσία: Η εποχή της τάξης δεν θα έρθει ποτέ. Στο νεκροταφείο που ονειρεύεστε δεν θα ζήσει κανείς μας. Τώρα και πάντα, το ραντεβού μας θα είναι σταθερά στους εφιάλτες σας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε τιμά την εξέγερση του Νοέμβρη και καλεί κάθε εργαζόμενο/η, κάθε αλληλέγγυο/η, κάθε ντόπιο/α ή μετανάστη/ρια να βρεθεί σήμερα στον δρόμο, για να απαντήσει οργανωμένα και αποφασιστικά στην επιχείρηση της αντίδρασης να πάρει ρεβάνς από την κοινωνία και τα κινήματα και να σπάσει την αστυνομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει το κράτος.

Όλοι/ες στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Συγκέντρωση 3 μμ στην πλ. Κλαυθμώνος

-Πάντα με την εξέγερση, ενάντια στη σήψη του πλανήτη που ονειρεύεται η εξουσία
-Κοινωνική αντιπαράταξη στην κρατική καταστολή και την αστυνομική τρομοκρατία
-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τον αγωνιζόμενο κόσμο. Να κλείσουν τα στρατόπεδα κράτησης και να δοθούν πλήρη δικαιώματα στα αδέρφια μας από όλες τις χώρες του κόσμου
-Οργάνωση και αγώνας για να ξαναπάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, για να πέσουν όλοι οι αντεργατικοί, ρατσιστικοί και αντικοινωνικοί νόμοι της τελευταίας δεκαετίας.

ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo.jpghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/11/roci-logo-300x300.jpgRocinanteΑνακοινώσεις
Σχεδόν δώδεκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η ανθρωπότητα ζει μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της μεταπολεμικής ιστορίας της. Υπερ-αντιδραστικές, ρατσιστικές ή ανοιχτά νέο-φασιστικές κυβερνήσεις έχουν εγκατασταθεί σε μια σειρά από τα ισχυρότερα κράτη του κόσμου (ΗΠΑ, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Βραζιλία κ.ά), η κρατική...