Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δυτικής Ελλάδας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε σχετικά με την επιχείρηση σκούπα εναντίων προσφύγων σε ΑΕΒΞ και Λαδόπουλο.

Το πρώι της Τρίτης 15 Μαϊου οι αστυνομικές δυνάμεις της Πάτρας διέξηγαγαν μια ακόμα επιχείρηση σκούπα στους αυτοσχέδιου καταυλισμούς  προσφύγων στα εγκαταλελλειμένα εργοστάσια Αβέξ και Λαδόπουλου στη περιοχή του λιμανιού. Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε δομή της Κορίνθου στην οποία σύμφωνα με την αστυνομία θα γίνει έλεγχος των εγγράφων τους και θα διαχωριστούν ως «νομίμοι» και «παράνομοι». Αυτοί που βρίσκονται με «νόμιμο» τρόπο στη χώρα θα οδηγηθούν σε δομές  «φιλοξενίας» ενώ οι υπόλοιποι θα «φιλοξενηθούν» σε αστυνομικές υπηρεσίες!

Οι συνεχείς πολεμικές συγκρούσεις στη περιοχή της Μέσης Ανατόλης ολά αυτά τα χρόνια, αποτέλεσμα συγκρουόμενων οικονομικών συμφερόντων του διεθνούς κεφαλαίου και διακρατικών ανταγωνισμών, οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους σε μια προσπάθεια διαφύγης προς την Ευρώπη είτε από τη φρίκη του πολέμου είτε από την οικονομίκη εξαθλίωση. Οι άνθρωποι αυτοί μέσα σε αυτή τη διαδικάσια ρισκάρουν τη ζώη τους καθημερινά, γίνονται θύματα εκμετάλλευσης διακινητών και έρχονται αντιμέτωποι με τη δολοφονική αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης των κλειστών συνόρων, της Frontex και της ελληνικής συνοριοφυλακής. Για όσους-ες τυχερούς καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα, το ελληνικό κράτος έχει φροντίσει να τους υποδεχθεί σε κέντρα κράτησης καθιστώντας τους έγκλειστους σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης με μηδενική ιατρική περίθαλψη. Οι θάνατοι προσφύγων στις ΄΄δομές φιλοξενίας΄΄, οι αποβολές εγκύων γυναικών και η αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων όπως ο καρκίνος με ασπιρίνες, είναι μια πραγματικότητα που το κίνημα αλληλεγγύης μαζί με τους πρόσφυγες καλείται να ανατρέψει. Η καθημερινότητα για αυτούς και αυτές που βρίσκονται εκτός κέντρων κράτησης , όπως στην περίπτωση των 600 προσφύγων στην Αβέξ – Λαδόπουλο δεν είναι καλύτερη, με την κοινωνική απομόνωση και τις φασιστικές επιθέσεις να συμπληρώνουν ένα σκηνικό διαρκούς τρομοκράτησης και περιθωριοποίησης.

Η επιχείρηση σκούπα σε Αβέξ και Λαδόπουλου στο λιμάνι της Πάτρας είναι μέρος αυτής της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Έρχεται μετά από το τραυματισμό 15χρονου πρόσφυγα με μαχαίρι από αστυνομικό του λιμενικού και το κάλεσμα της ρατσιστικής συγκέντρωσης από συλλόγους ΄΄κατοίκων΄΄ με τη στήριξη της αστυνομίας για την απομάκρυνση των προσφύγων από τη περιοχή του λιμανιού. Είναι ξεκάθαρο πως αστυνομία και φασιστοκάτοικοι της ευρύτερης περιοχής δημιουργούν σε αγαστή συνεργασία ένα καθεστώς τρόμου και ανασφάλειας για τους πρόσφυγες.

Από τη πλευρά μας αντιλαμβανόμαστε οτι οι πρόσφυγες είναι από τη μεριά των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου. Απέναντι στις ρατσιστικές και δολοφονικές πολιτικές ο κόσμος της Εργασίας πρέπει να προτάξει την ταξική αλληλεγγύη. Να δημιουργήσει ένα μαζικό εργατικό κίνημα αλληλεγγύης που μαζί με τους πρόσφυγες θα αντισταθεί στο πόλεμο, την εξαθλίωση και το ρατσισμό, θα δημιουργήσει κοινούς αγώνες ενάντια στα κράτη-δολοφόνους και θα ανοίξει το δρόμο για μια ζωή ισότητας και ελευθερίας.

Κάτω τα χέρια από την προσφυγιά!

Ελευθερία μετακίνησης, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης!

Μηδενική ανοχή στα ρατσιστικά πογκρόμ και τις επιχειρήσεις σκούπας.

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δυτικής Ελλάδας της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε σχετικά με την επιχείρηση σκούπα εναντίων προσφύγων σε ΑΕΒΞ και Λαδόπουλο. Το πρώι της Τρίτης 15 Μαϊου οι αστυνομικές δυνάμεις της Πάτρας διέξηγαγαν μια ακόμα επιχείρηση σκούπα στους αυτοσχέδιου καταυλισμούς  προσφύγων στα εγκαταλελλειμένα εργοστάσια Αβέξ και Λαδόπουλου στη περιοχή του...