Ανακοίνωση της Κλαδικής ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε ένα νέο μπαράζ κρατικής καταστολής των κοινωνικών αγώνων. Από το ξύλο στους φοιτητές της Νομικής και του Πολυτεχνείου, από την άγρια επίθεση στο σώμα της διαδήλωσης της 17 Νοέμβρη, την δολοφονία του Ν. Ρωμανού που μεθοδεύει το Κράτος, τις δεκάδες συλλήψεις μετά την πορεία αλληλεγγύης και την απαγόρευση των συναθροίσεων που επέβαλλαν από την Παρασκευή, όλα δείχνουν πως η δημοκρατία τους τελικά δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί τους εσωτερικούς εχθρούς της.

Παρά τις άγριες κατασταλτικές μεθόδους που ορθώνονται απέναντι στην χειραφέτηση της τάξης μας, οι κοινωνικοί αγώνες δεν φαίνεται να υποχωρούν και να υποτάσσονται στα σχέδια του Κράτους και του Κεφαλαίου. Ξεπηδούν τεράστιες διαδηλώσεις, οργανώνονται καταλήψεις δημοσίων κτηρίων σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, με την διαρκή παρουσία των φοιτητικών συλλόγων στα αμφιθέατρα και τις συνεχείς κινητοποιήσεις τους στους δρόμους να οξύνουν τον ταξικό αγώνα με αποκορύφωμα την σημερινή κατάληψη του κεντρικού server του ΕΚΠΑ από τον φοιτητικό σύλλογο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που αποτυπώνεται μέσω των οργανισμών και των διαγραφών αλλά και να συνδεθεί το φοιτητικό κίνημα με τους αγώνες που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες και συνθέτουν ένα πολύμορφο δυναμικό κίνημα που απαντάει στη συνολική επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από τις πολιτικές εξυπηρέτησης των αστικών συμφερόντων. Η μάχη που δίνουμε για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου στην εκπαίδευση, η σκληρή μάχη των Σύρων προσφύγων που στο πλευρό της έχουν συνταχθεί χιλιάδες αλληλέγγυοι, καθώς και η μάχη για μια ανάσα ελευθερίας του απεργού πείνας από 10/11 Νίκου Ρωμανού είναι τελικώς ΜΙΑ μάχη επιβολής των δικών μας αναγκών. Δυναμώνουμε το μπλοκ του αγώνα σε κάθε σχολή και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας.

-Περιφρουρούμε την κατάληψη του server του ΕΚΠΑ, μέχρι την νίκη

-Νίκη στον αγώνα του Ν. Ρωμανού, των Σύρων πολιτικών προσφύγων και του κοινωνικού κινήματος!

-Όλοι στις διαδήλωσεις της 6ης Δεκέμβρη!

ekpaideusi

RocinanteΑνακοινώσειςΚλαδική Εκπαίδευσης
Ανακοίνωση της Κλαδικής ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε ένα νέο μπαράζ κρατικής καταστολής των κοινωνικών αγώνων. Από το ξύλο στους φοιτητές της Νομικής και του Πολυτεχνείου, από την άγρια επίθεση στο σώμα της διαδήλωσης της 17 Νοέμβρη, την δολοφονία του Ν. Ρωμανού που μεθοδεύει το...