Ανακοίνωση της Κλαδικής Ένωσης Εργαζομένων στις Κατασκευές της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι/ες  στις κατασκευές.  Βλέπουμε τις περιόδους κρίσης και ανάκαμψης του καπιταλισμού  να εναλλάσσονται, αφήνοντας τα πλέον καταστροφικά αποτελέσματα για τη ζωή μας. Οι δείκτες της φτώχιας, της ανεργίας, της ανισότητας, της συρρίκνωσης του εισοδήματός μας, ο αριθμός των «ατυχημάτων» – δολοφονιών στους χώρους δουλειάς, έτσι όπως τους παρουσιάζουν οι δικοί τους φορείς, αποτελούν την  έσχατη απόδειξη πως παράγουμε τεράστιο πλούτο για το κεφάλαιο, μόνο και μόνο για να εξασφαλίζουμε οριακά την επιβίωσή μας.

Όλες οι κυβερνήσεις, πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, κατάφεραν να τσακίσουν τα ούτως ή άλλως ελάχιστα δικαιώματά μας, να απαξιώσουν της εργασία μας, να καταργήσουν τις συμβάσεις, να βάλουν ταφόπλακα στην ασφάλιση μας, για να εξασφαλίσουν τους νέους ευνοϊκούς όρους κερδοφορίας του κεφαλαίου. Το σύγχρονο εργασιακό τοπίο, απαιτεί σκληρούς όρους εκμετάλλευσης, εντατικοποίηση, πειθάρχηση, εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία.

Στον κατασκευαστικό τομέα η σχετική ανάκαμψη της δουλειάς – μετά από μακρά περίοδο ανεργίας-  έρχεται ακριβώς μέσα σε αυτό το αντεργατικό πλαίσιο. Η εκκίνηση και επανεκκίνηση κάποιων έργων, αλλά κυρίως, οι ανακαινίσεις (σε μεγάλο βαθμό για λογαριασμό της τουριστικής ανάπτυξης), θέτουν ως προαπαιτούμενο το πολύ χαμηλό μεροκάματο, την αύξηση του ωραρίου,  την ανασφάλιστη εργασία (πολλές φορές με τη δικαιολογία πως βγήκαν λίγα ένσημα) ή τη δουλεία με το μπλοκάκι , αν πρόκειται για μηχανικούς ή αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους στις κατασκευές. Σε πολλές περιπτώσεις ποντάρουν στην άγνοια και απειρία πολλών συναδέλφων, οι οποίοι θεωρούν πως η εργασία εκτός της παραδοσιακής οικοδομής, γίνεται με διαφορετικούς όρους!

Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να μπει ένα τέρμα! Κι αυτό θα το βάλουμε μόνο εμείς. Ας καταλάβει το μικρό και μεγάλο κεφάλαιο, πως δε θα προσαρμοστούμε σε καμιά «κανονικότητα» για χάρη της ανάπτυξης! Θα διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς όρους εργασίας με βάση τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας.

Να αποχαιρετίσουμε μια από τις πιο αντεργατικές  κυβερνήσεις που γνώρισε μεταπολιτευτικά ο τόπος και να υποδεχτούμε τη νέα, με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Εμείς, ήμασταν και θα είμαστε στους δρόμους.  Μπορούμε και θα τους  χαλάσουμε τα σχέδια!

Απαιτούμε παντού κανονική ασφάλιση, αύξηση του μεροκάματου, κανονική πρόσληψη.

  • Ούτε μια μέρα δουλειάς χωρίς ένσημο.
  • Υπογραφή αξιοπρεπούς σύμβασης στους κλάδους των κατασκευών, με αύξηση μισθού-μεροκάματου, μείωση ωρών εργασίας.
  • Να καταργηθεί άμεσα το μπλοκάκι.

 

      Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε (Κλαδική Κατασκευών)


http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2017/02/kataskev.pnghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2017/02/kataskev-300x275.pngRocinanteΚείμενα αποφάσεων Ροσινάντε
Ανακοίνωση της Κλαδικής Ένωσης Εργαζομένων στις Κατασκευές της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι/ες  στις κατασκευές.  Βλέπουμε τις περιόδους κρίσης και ανάκαμψης του καπιταλισμού  να εναλλάσσονται, αφήνοντας τα πλέον καταστροφικά αποτελέσματα για τη ζωή μας. Οι δείκτες της φτώχιας, της ανεργίας, της ανισότητας, της συρρίκνωσης του εισοδήματός μας, ο...