Υπογράφηκε οριστικά από την κυβερνήτρια της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, στις 16-5-2019, ενώ είχε περάσει  ήδη από την Βουλή των αντιπροσώπων και την γερουσία, ένας από τους πιο ντροπιαστικούς νόμους παγκοσμίως: η απαγόρευση της άμβλωσης σε κάθε περίπτωση, ακόμη και σε βιασμό. Η βαρβαρότητα κατά των γυναικών στις ΗΠΑ εξαπλώνεται και σε άλλες πολιτείες όπως, η Τζόρτζια, Οχάιο, Τενεσί και Μιζούρι. Το γενικό πλαίσιο διαμορφώνεται από την δίωξη της γυναίκας-παραβάτη για ανθρωποκτονία, την απαγόρευση της μετακίνησης σε άλλη πολιτεία με σκοπό την άμβλωση και την κάθειρξη των γιατρών από 10 έως 99 χρόνια.

Στις ΗΠΑ, εν έτει 2019, ένα από τα κεντρικά προεκλογικά ζητήματα είναι η άμβλωση, για την οποία οι ρεπουμπλικάνοι με πρόεδρο τον φασίστα Τραμπ δίνουν κάθε μάχη να την απαγορεύσουν. Από την πρώτη κιόλας μέρα διακυβέρνησης του ο Τραμπ έδειξε τις βάρβαρες προθέσεις του για το ζήτημα, διακόπτοντας χρηματοδοτήσεις σε γυναικολογικές κλινικές που κάνουν εκτρώσεις. Με μότο πως είναι υπέρμαχος της ζωής (ξερνάμε), εισβάλει στις ζωές των γυναικών, τις καθορίζει απόλυτα, τις βάζει σε κίνδυνο και καταστέλλει κάθε έννοια ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου. Για εκείνον και όλους αυτούς τους μισογύνηδες που τον στηρίζουν, η γυναίκα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μηχανή αναπαραγωγής.

Η πατριαρχία ήταν και θα είναι ένα εργαλείο για την ενίσχυση του έθνους, του Κράτους και του Κεφαλαίου και γι’ αυτόν τον λόγο ο καπιταλισμός θα απλώνει πάντα χέρι στα σώματα των γυναικών με κάθε τρόπο.

Την περασμένη Κυριακή χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους και δήλωσαν πως αυτός ο νόμος δεν θα περάσει και δεν θα αφήσουν να ξαναγυρίσει ο κόσμος στον μεσαίωνα. Η ραγδαία εξάπλωση της ακροδεξιάς, ο νεοφιλελευθερισμός, ο συντηρητισμός και η οπισθοδρόμηση δεν διακρίνονται μόνο στις ΗΠΑ. Η στροφή των ευρωπαϊκών κοινωνιών προς τα δεξιά ή και ακροδεξιά θα φέρει στο τραπέζι το ζήτημα της έκτρωσης, όσο απίστευτο και μακρινό αν μας φαίνεται. Ούτως ή άλλως το απάνθρωπο πρόσωπο τους το έχουν δείξει στο μεταναστευτικό/προσφυγικό εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν περιμένουμε να εξαφανίσετε κάθε θεμελιώδες και ανθρώπινο δικαίωμα μας. Παλεύουμε ενάντια στην βαρβαρότητα της πατριαρχίας και του σεξισμού σε κάθε μορφή του και σε καθημερινή βάση. Με την αλληλεγγύη πάντα όπλο μας, απαιτούμε να έχουμε τον έλεγχο των ζωών μας.

Διεκδικούμε:
-ασφαλείς και δωρεάν εκτρώσεις για όλες τις γυναίκες και να είναι πάντα επιλογή μας
-αναγνώριση των σεξιστικών κινήτρων σε περιστατικά βίας κατά των γυναικών
-άμεση δικαίωση των κακοποιημένων γυναικών
-άμεση προστασία από το κράτος σε καταστάσεις κινδύνου
-τροποποίηση του ποινικού κώδικα για το βιασμό στην βάση της μη-συναίνεσης
-πλήρη οικονομική προστασία της μητρότητας
-πλήρη οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών
-οικονομική και σεξουαλική ισότητα ανάμεσα στα φύλα
-επαναπροσδιορισμό της σεξουαλικής ηθικής και της αναπαραγωγικής διαδικασίας

http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-1024x786.pnghttp://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/03/OMADA-GYNAIKVN-1-300x300.pngRocinanteΑνακοινώσεις
Υπογράφηκε οριστικά από την κυβερνήτρια της Αλαμπάμα, Κέι Άιβι, στις 16-5-2019, ενώ είχε περάσει  ήδη από την Βουλή των αντιπροσώπων και την γερουσία, ένας από τους πιο ντροπιαστικούς νόμους παγκοσμίως: η απαγόρευση της άμβλωσης σε κάθε περίπτωση, ακόμη και σε βιασμό. Η βαρβαρότητα κατά των γυναικών στις ΗΠΑ εξαπλώνεται...