Ανακοίνωση της Kλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την απεργία πείνας του Αθανάσιου Κυριαζή.

Ο κρατούμενος στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, Αθανάσιος Κυριαζής, ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας, στις 11 και 25 Ιούνιου αντίστοιχα, διεκδικώντας το δικαίωμα του στην εκπαίδευση.

Όπως και στη περίπτωση του Βασίλη Δημάκη, γίνεται ολοφάνερη η –δολοφονικού χαρακτήρα- κρατική αδιαφορία για τα δικαιώματα των κρατουμένων, καθώς οι αποκλεισμοί κρατούμενων φοιτητών και φοιτητριών από την εκπαίδευση τείνουν να γίνουν καθεστώς, όσο το ελληνικό κράτος αρνείται επίμονα το αυτονόητο: εκπαιδευτικές άδειες.

Την ίδια χρονική στιγμή, επιχειρείται από το κράτος το κλείσιμο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, όπως αναφέρει σε ψήφισμα του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κορυδαλλού. Η πρόθεση για κατάργηση των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η άρνηση δημιουργίας νέων εντός των φυλακών αποτελεί μία επιπλέον απόδειξη των κινήτρων του ίδιου κράτους, που αποκλείει στον Αθανάσιο Κυριαζή από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τον αναγκάζει να θέσει σε κίνδυνο την ζωή του ώστε να μπορέσει να πραγματώσει τις σπουδές του.

Ως Kλαδική Ένωση Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον φοιτητή απεργό πείνας και δίψας και στηρίζουμε τα αιτήματα του. Μπροστά στην εξόφθαλμη αυτή περίπτωση υποτίμησης της ανθρώπινης ζωής και την ασυδοσία των δικαστικών αρχών, να απαντήσουμε με αγώνα και αλληλεγγύη απέναντι στην βαρβαρότητα του «σωφρωνιστικού» αυταρχισμού.

RocinanteΑνακοινώσεις
Ανακοίνωση της Kλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την απεργία πείνας του Αθανάσιου Κυριαζή. Ο κρατούμενος στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας, Αθανάσιος Κυριαζής, ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας, στις 11 και 25 Ιούνιου αντίστοιχα, διεκδικώντας το δικαίωμα του στην εκπαίδευση. Όπως και στη περίπτωση του Βασίλη Δημάκη,...