Στις 27 Απριλίου ο κομμουνιστής Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Sami Solmaz συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας και αυτή τη στιγμή κρατείται άδικα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου αν και είναι νόμιμος πολίτης της Γαλλίας εδώ και χρόνια με αναγνωρισμένο πολιτικό άσυλο.

Ο Sami Solmaz κατηγορείται από το ολοκληρωτικό τουρκικό καθεστώς ως «τρομοκράτης» γιατί αγωνίζεται για την υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των κοινωνικών δικαιωμάτων μέσα από τις γραμμές του ταξικού επαναστατικού κινήματος. Το τούρκικο καθεστώς έχει, χρόνια τώρα, εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια στους εργατικούς-κοινωνικούς αγώνες βαφτίζοντας «τρομοκρατία» κάθε πράξη αντίστασης. Ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, η οξυμένη καταστολή, οι φυλακίσεις χιλιάδων αγωνιστών με στημένα κατηγορητήρια και οι βασανισμοί τους έχουν γίνει καθεστώς.

Ο Sami Solmaz διώκεται για τις ιδέες του και για τη πολιτική του δράση. Βρίσκεται απέναντι στο κίνδυνο της έκδοσης στο τουρκικό κράτος πράγμα που θα σημαίνει την άδικη καταδίκη και φυλάκιση του. Εμείς ως κομμάτι του ανταγωνιστικού κινήματος αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας για τη μη έκδοση του και της άμεσης απελευθέρωσης του είναι μέρος του αγώνα ενάντια στη εγχώρια και διεθνή καταστολή των ταξικών-κοινωνικών αγώνων. Εκφράζουμε τη ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μας και καλούμε στη συγκέντρωση στα δικαστήρια της Πάτρας τη Τρίτη 11 π.μ. που θα συνεδριάσει η επιτροπή για την έκδοση του.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα γίνει την Τρίτη, στις 11:00, στα Δικαστήρια της Πάτρας.

Η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη είναι όπλο των εργατών.

RocinanteΑνακοινώσεις
Στις 27 Απριλίου ο κομμουνιστής Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Sami Solmaz συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας και αυτή τη στιγμή κρατείται άδικα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου αν και είναι νόμιμος πολίτης της Γαλλίας εδώ και χρόνια με αναγνωρισμένο πολιτικό άσυλο. Ο Sami Solmaz κατηγορείται από το ολοκληρωτικό τουρκικό καθεστώς ως...